Kapucíner bomba
Hozzávalók
Kakaós piskótatekercshez:
Krémekhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
2. A sárgákat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a rumot, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítem a tojáshabot és a lisztet.
3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetem. Előmelegített, forró sütőben (hagyományos) kb. 30 perc alatt készre sül. (Tűpróba!)
4. Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerem és hűlni hagyom.
5. Addig elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos-tejet is. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm. Hűlni hagyom.
6. Habverővel krémesre keverem a puha margarinnal.
7. A piskótát kigöngyölöm és lehúzom róla a sütőpapírt. Megkenem tejszínes krémmel és visszatekerem. Vékonyan felszeletelem. (Én minden szelet után papírtörlővel letöröltem a krémet a késről, hogy ne maszatoljon.)
8. A maradék krémet elfeleztem. Egyikbe 2 evőkanálnyi kakaót, a másik felébe 2 evőkanálnyi kávét tettem. Itt érdemes megkóstolni a krémet és ízlésünk szerint édesíteni! Én csak a kávés felébe tettem még egy evőkanálnyi porcukrot.
9. Egy nagy tálat kibélelünk fóliával és piskótatekercs szeletekkel.
10. Beletöltjük a kávés krémet. Rá a kakaós krémet.
11. A maradék piskótával befedjük. Fóliával letakarjuk. A dermesztést igénylő sütiket este készítem, egy éjszakára hűtőbe teszem.
12. Másnap süteményes tányérra borítom, a fóliát óvatosan lehúzom.
13. Ostyarudakkal díszítem.
Tálalás
Kapucíner bomba
Hozzávalók
Kakaós piskótatekercshez:
Krémekhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A sárgákat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a rumot, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítem a tojáshabot és a lisztet.
3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetem. Előmelegített, forró sütőben (hagyományos) kb. 30 perc alatt készre sül. (Tűpróba!)
4. Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerem és hűlni hagyom.
5. Addig elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos-tejet is. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm. Hűlni hagyom.
6. Habverővel krémesre keverem a puha margarinnal.
7. A piskótát kigöngyölöm és lehúzom róla a sütőpapírt. Megkenem tejszínes krémmel és visszatekerem. Vékonyan felszeletelem. (Én minden szelet után papírtörlővel letöröltem a krémet a késről, hogy ne maszatoljon.)
8. A maradék krémet elfeleztem. Egyikbe 2 evőkanálnyi kakaót, a másik felébe 2 evőkanálnyi kávét tettem. Itt érdemes megkóstolni a krémet és ízlésünk szerint édesíteni! Én csak a kávés felébe tettem még egy evőkanálnyi porcukrot.
9. Egy nagy tálat kibélelünk fóliával és piskótatekercs szeletekkel.
10. Beletöltjük a kávés krémet. Rá a kakaós krémet.
11. A maradék piskótával befedjük. Fóliával letakarjuk. A dermesztést igénylő sütiket este készítem, egy éjszakára hűtőbe teszem.
12. Másnap süteményes tányérra borítom, a fóliát óvatosan lehúzom.
13. Ostyarudakkal díszítem.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?