Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bomba jó torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótatekercshez:

5 tojás
5 kanál cukor
4 kanál finomliszt

A töltelékhez:

15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
2 evőkanál rum

A bombához:

5 tojássárgája
12 dkg cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1-2 púpozott evőkanálDr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2,5 dl tej
10 dkg étcsoki
2,5 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskótalapot sütünk, és közben megcsináljuk a tölteléket: A vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a rumot. A piskótát megkenjük a krémmel, azután szorosan feltekerjük és becsomagoljuk (alufóliával vagy bármilyen fóliával ki mit szeret) néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
A bombához: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokit, állandóan kevergetve a tojásos masszához adjuk, és gőz fölött besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a megáztatott zselatint, jól elkeverjük, kihűtjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Majd kb. 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk vele egy gömbölyded tálat, belesimítjuk a krém felét, aztán egy sor szeletelt piskótatekercs következik, végül a maradék krém. (Ha még maradna a piskótaszeletből, a tetejére rendezzük.) Tálalás előtt néhány pillanatra meleg vízbe süllyesztjük, de vigyázzunk, a krém olvadjon meg, végül egy kerek tálra borítjuk.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Ez az egyik kedvenc süteményem minden húsvétra ilyet készítek.
Bomba jó torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!