Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gesztenyés Charlotte

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 6 szelethez

Ezenkívül

  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 60 g porcukor
  • 125 ml fehérbor

Elkészítés

Elkészítés

A gesztenyemasszát, a Bourbon vaníliás cukorral és az aromával elkeverjük. Néhány cseresznyeszemet illetve citromhéjat a díszítéshez félreteszünk. A maradék cseresznyéket négy részre vágjuk, és a citromhéjjal a gesztenyemasszához keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a masszához, végül az egészet egy tálra fordítjuk. A babapiskótákat elfelezzük, és a gesztenyekrém köré állítjuk. A desszertet a félretett cseresznyeszemekkel és citromhéjjal díszítjük.

A tojást, a tojássárgájával, a cukorral és a fehérborral egy főzőedényben habosra keverjük. Folyamatos kevergetés közben forrásig főzzük, de ne forraljuk fel! A borsodót a desszert köré csurgatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!