Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Charlotte torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 egész tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
baracklekvár

Töltelékhez:

50 dkg túró
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
4 dl tejszín
15-20 dkg barack, vagy ananászkonzerv
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegített sütőben süssük meg.

Elkészítés

Először a piskótát süssük meg. Ha kész, egy konyharuhába felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni. Közben a túrót áttörjük, és a porcukorral és vaníliás cukorral ízesítjük. A zselatint a befőtt levével elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni, és a túróhoz adjuk. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a túróhoz adjuk azt is. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd az gyümölcsdarabokat is beleforgatjuk a krémbe. A piskótát megkenjük a baracklekvárral, és kb. fél centi vastag szeleteket vágjunk. Egy kb. 1,5 liter űrtartalmú tálat szorosan kirakunk a tekercsekkel, ügyelve, hogy maradjon a tetejére is, majd ebbe töltjük a túrós krémet. Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, beborítjuk a maradék piskótával, és másnapig tovább hűtjük. A formából óvatosan kiborítjuk, és díszíthetjük tetszés szerint. Én a piskótát egy enyhén nedvesített konyharuhára fordítom rá a tepsiből és egyből lekenem a lekvárral és így csavarom fel, ha kihűl, már csak szelni kell.

Tálalás

Mint egy tortát,úgy szeleteljük fel!

Tárolás

Hűtőszekrényben kell tárolni,mert csak másnap lehet szeletelni!

Alternatív elkészítés

Ne nyitogassuk ki mindig a sütőt, ha a piskótát csináljuk, mert összeesik!
Charlotte torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!