Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sarlott torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

piskótatekercshez:

6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
kb. 2-3 evőkanál lekvár (a piskóta kenéséhez)

kakaós piskótatekercshez:

3 tojás
3 ek. liszt
4 ek. cukor
2 evőkanál lekvár (a piskóta kenéséhez)

krémhez:

1 doboz barackbefőtt
1 zacskó tortazselépor
4 dl tejszínhab

krémhez:

4 dl tej
1 dl tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát a szokásos módon megsütjük, melegen feltekerjük, ha kihűlt megkenjük lekvárral és összetekerjük, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy tálba alufóliát teszünk, és a szeletekkel kirakjuk a tálat. Ebbe öntjük bele a két különböző krémet, egymás mellé. A pudingot megfőzzük a szokásos módon, csak kevesebb a tej, és ha meghűlt belekeverjük a felvert tejszínhabot. 2-3 darab barackot félreteszünk, a többit összeturmixszoljuk beletesszük a torta zseléport és felforraljuk. De épphogy csak forr már jó is! Lehűtjük, és ha lehűlt belekeverjük a 4 dl felvert tejszínhabot, amibe ízlés szerint cukrot teszünk, és belekeverjük a félretett barackokat, amiket darabokra vágtunk. A krémek tetejére tesszük a kakaós piskótatekercseket, amit ugyanúgy készítünk el, mint a sárgát, és ez lesz majd a torta alja. Én ebből a kakaós piskótatekercsből kb. 4-5 db-ot a krémekbe is nyomtam,ez nem kötelező. Hűtőbe tesszük,1 éjszakára.

Tálalás

Lapos tányérra borítjuk a tálból és úgy szeleteljük. Én egy közepes méretű tálba tettem.

Tárolás

Hűtőbe tároljuk.
Sarlott torta Sarlott torta Sarlott torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!