Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrórudi charlotte

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

7 db tojás
7 ek. liszt
7 ek. cukor
1 ek. olaj
1 csipet só

Töltelék:

5 dl tej
1 csomag tejszín ízű pudingpor
3 ek. cukor
3 db óriás Túró Rudi

Túrókrém:

50 dkg túró
1 citrom lereszelt héja
4 dl habtejszín
1 dl tej
10 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokásos módon készítünk egy 7 tojásos sima piskótát.
Még melegen feltekerjük.
A pudingport csomómentesre főzzük a tejjel és a cukorral.
Megkenjük vele a kihűlt piskótát, még melegen rakjuk az egyik végébe a Túró Rudikat (így egy kissé megolvadnak), feltekerjük. A tekercs közepébe kell, hogy kerüljön a Túró Rudi.
1 órán keresztül pihentetjük.
A tejben és egy kevés tejszínben felolvasztjuk a zselatint, s kissé hűlni hagyjuk.
A túrót elkeverjük a citromhéjjal, a vaníliás és a sima cukorral.
A túrós krémbe öntjük a még langyos zselatinos tejet.
A tejszínt felverjük, s ezt is a krémhez keverjük.
A piskóta tekercset felszeleteljük.
Egy kerek tálat folpack-kal kibélelünk és kirakjuk a felszeletelt tekercsekkel.
Belekanalazzuk a túrókrémet és befedjük a maradék piskótatekerccsel.

Alternatív elkészítés

1 napig hűtőben pihentetjük, hogy jól összeálljon a torta.
Túrórudi charlotte Túrórudi charlotte Túrórudi charlotte

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!