Piskótatekercs-torta
Hozzávalók
A Piskótához:
A töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
A piskótához a tojásfehérjét habbá verem, hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a sütőport, a lisztet keverem bele utoljára, hogy ne essen össze a tésztám apránként adagolva, előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsibe megsütöm.
Töltelék:
A Ramát a porcukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgájával kikeverem, majd hozzáadom a túrót. A zselatint kikeverem a vízzel, majd hozzákeverem a forró tejet, hozzáadom a krémhez és pihentetem hideg helyen.
Ha a piskótám megsült konyharuhára borítom és feltekerem, hagyom hűlni.
Ha már kicsit hűlt, megkenem ízlés szerinti lekvárral. Újra visszatekerem és hagyom tovább hűlni. Ha meghűlt felszeletelem.
Egy nagyobb tálat kibélelek folpackkal. Elkezdem belehelyezni a felszeletelt piskótámat, ha már csak 4-5 szeletem van, félreteszem. Jöhet a túrókrém, tetszőleges gyümölccsel összekeverem. Beleöntöm a piskótával kibélelt tálba a legtetejére teszem a megmaradt 4-5 szelet piskótát, lefedem folpackkal és hűtőbe teszem minimum 2 órára.
Kiveszem a hűtőből és egy tálcára vagy tálra borítom a végeredményt.
Alternatív elkészítés
Piskótatekercs-torta
Hozzávalók
A töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótához a tojásfehérjét habbá verem, hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a sütőport, a lisztet keverem bele utoljára, hogy ne essen össze a tésztám apránként adagolva, előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsibe megsütöm.
Töltelék:
A Ramát a porcukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgájával kikeverem, majd hozzáadom a túrót. A zselatint kikeverem a vízzel, majd hozzákeverem a forró tejet, hozzáadom a krémhez és pihentetem hideg helyen.
Ha a piskótám megsült konyharuhára borítom és feltekerem, hagyom hűlni.
Ha már kicsit hűlt, megkenem ízlés szerinti lekvárral. Újra visszatekerem és hagyom tovább hűlni. Ha meghűlt felszeletelem.
Egy nagyobb tálat kibélelek folpackkal. Elkezdem belehelyezni a felszeletelt piskótámat, ha már csak 4-5 szeletem van, félreteszem. Jöhet a túrókrém, tetszőleges gyümölccsel összekeverem. Beleöntöm a piskótával kibélelt tálba a legtetejére teszem a megmaradt 4-5 szelet piskótát, lefedem folpackkal és hűtőbe teszem minimum 2 órára.
Kiveszem a hűtőből és egy tálcára vagy tálra borítom a végeredményt.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?