Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Piskótatekercs-torta

Boxika receptje https://www.sutnijo.hu/profil/7182-boxika
Piskótatekercs-torta
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Charlotte-ok , Túrós torták , Piskóták

Hozzávalók

A Piskótához

A töltelékhez

Boxika Boxika receptje

Elkészítés

Elkészítés

Piskóta:
A piskótához a tojásfehérjét habbá verem, hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a sütőport, a lisztet keverem bele utoljára, hogy ne essen össze a tésztám apránként adagolva, előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsibe megsütöm.

Töltelék:
A Ramát a porcukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgájával kikeverem, majd hozzáadom a túrót. A zselatint kikeverem a vízzel, majd hozzákeverem a forró tejet, hozzáadom a krémhez és pihentetem hideg helyen.
Ha a piskótám megsült konyharuhára borítom és feltekerem, hagyom hűlni.
Ha már kicsit hűlt, megkenem ízlés szerinti lekvárral. Újra visszatekerem és hagyom tovább hűlni. Ha meghűlt felszeletelem.
Egy nagyobb tálat kibélelek folpackkal. Elkezdem belehelyezni a felszeletelt piskótámat, ha már csak 4-5 szeletem van, félreteszem. Jöhet a túrókrém, tetszőleges gyümölccsel összekeverem. Beleöntöm a piskótával kibélelt tálba a legtetejére teszem a megmaradt 4-5 szelet piskótát, lefedem folpackkal és hűtőbe teszem minimum 2 órára.
Kiveszem a hűtőből és egy tálcára vagy tálra borítom a végeredményt.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Olyan tálat válasszunk, hogy a tál széléig felérjenek a piskóta szeletek. Én, hogy tutira menjek 2 tasak zselatint szoktam beletenni, így tuti nem esik szét és szépen lehet szeletelni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!