Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós Charlotte

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
baracklekvár

Krém hozzávalói:

1/2 kg túró
20 dkg porcukor
3 dl tejszín
1,5 dl tej
pár szem barackbefőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból átlagos méretű tepsiben piskótát készítünk. Mikor elkészült piskóta tekercset készítünk belőle. Miközben hűl a piskótatekercs a túrót egy tálba tesszük, villával összetörjük, hozzákeverjük a tejszínt, a porcukrot és az apró kockára vágott barackbefőttet. A tejet felmelegítjük, hogy langyos legyen, belekeverjük a zselatint és ezt is a masszához öntjük.
Egy kerek jénai tálat folpackkal kibélelünk és elhelyezzük benne a felszeletelt piskóta tekercseket, majd ebbe öntjük át a túrós-barackos masszát. Majd a tetejét (ami később az alja lesz, szintén befedjük piskótatekerccsel. Fél napig minimum hűtőben tároljuk szeletelés előtt.

Tálalás

Olyan 12 szelet biztosan kijön az adott mennyiségből.

Tárolás

Szigorúan hűtőben.

Alternatív elkészítés

Készíthetjük barack helyett eperrel is, úgy is nagyon finom. Valamint, hogy megelőzzük a piskóta kiszáradását zselatinból készíthetünk rá bevonatot.
Túrós Charlotte Túrós Charlotte Túrós Charlotte

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!