Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananászos bomba

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

12 db tojás
12 evőkanál kristálycukor
8 evőkanál liszt
4 evőkanál étkezési keményítő

Krém:

5 dl tej
15 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy margarin

Töltelék hab:

1 l tejszín /hulala/
1 doboz darabolt ananász befőtt
10 dkg mazsola
1 üveg rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta: a hozzávalókból 2 x 6 tojásból piskóta tekercset készítünk gáz tepsiben.
Krém: a tejben a pudingot megfőzzük a vanília cukorral, hűlni hagyjuk.
A mazsolát rumaromába áztatjuk.
A vajat a cukorral habosra keverjük és összedolgozzuk a kihűlt masszával.1/3 rész krémet félreteszünk. Megkenjük a krémmel a kihűlt tekercseket és jól lehűtjük.
Hab: Felverjük a tejszínhabot a vaníliával és a zseléfixszel.
Kibélelünk folpackkal egy 22 cm magas 32 cm átmérőjű tálat. A piskótatekercseket felszeleteljük ujjnyi vastagra, kirakjuk vele a tálat. A krém 1/3 részével megkenjük a tekercseket belülről, a hab egy részét belekenjük, megszórjuk az ananásszal és a mazsola egy részével majd megint hab aztán ananász és mazsola, hab és erre egy sor piskóta tekercs majd ismét hab, ananász, mazsola, hab, ananász, mazsola, hab majd piskótatekercsekkel lezárjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára borítjuk, tejszínhab rózsákkal díszítjük.

Tálalás

8 -10 személyre.Kisebb adagnál 6 tojásból készítem.

Alternatív elkészítés

A tekercseket lekvárral is lehet kenni mindig a belső részben használt gyümölcshöz igazodva.
Nagyon finom eperrel, málnával, barackkal, gesztenyével.
Ananászos bomba

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!