Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Áfonyás túrós Charlotte

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Áfonyás túrós Charlotte
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Charlotte-ok , Túrós torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskótához

  • 6 tojás
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • pici Dr. Oetker Sütőpor

Krém

  • 15 dkg mascapone
  • 15 dkg túró
  • 150 ml habtejszín
  • 1 kispohár tejföl
  • reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 zacskó Dr. Oetker Őrölt zselatin
  • cukor (ízlés szerint)
  • áfonyalekvár
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral, robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon készre sütjük. A mascaponét, túrót, tejfölt, ízesítő anyagokat összekeverjük, majd utoljára megy bele óvatosan a habbá vert tejszín. A zselatint kis lábosban 4 evőkanálnyi vízben feloldjuk, és felmelegítjük, majd levéve a tűzről 5 kanálnyi krémet keverünk hozzá fokozatosan. Majd az egészet a masszába öntjük, és robotgéppel gyorsan összedolgozzunk. A megsült piskótát még melegen áfonyalekvárral megkenjük és feltekerjük. Egy közepes, kerek jénai mély tál alját folpackkal kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának. Beleöntjük a krém felét a formába, meg egy kevés lekvárt csepegtetünk rá (ha maradt piskótánk ide nyugodtan beletehetjük) majd a masszánk másik fele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, tálaláskor kivesszük a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

Tárolás

Letakarva hűtőben.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!