Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres Charlotte torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

4 tojás
20 dkg cukor
0,5 dl olaj
1 dl tej
24 dkg liszt

Krém:

30 dkg epres joghurt
2 dl hulala
1 dl víz
3 dl víz
1 evőkanál cukor
piros ételfesték
eper

a díszítéshez:

1 rúd piskótarolád
tejszínhab
fondant virágok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A zselatint előre beáztatjuk.

Elkészítés

Először is a piskótaroládot készítjük el, eperlekvárral töltjük meg.
A tortához a tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral a tejjel, az olajjal jól kihabosítjuk. Majd ezután jön bele a lisztes sütőpor, végül a fehérjehab. Ezt egy 26 cm-es tortakarikába megsütjük. Félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, a tetejére is teszünk krémet, mert erre jön a gyümölcs. A krémhez a krémport kikeverjük a vízzel és hozzáadjuk a joghurtot. Majd a végén hozzákeverjük a felvert hulalát.
A tortát jól lehűtjük, rárakjuk az epret és ráöntjük a zselatint. Felfőzzük a vízzel és a cukorral majd megszínezzük és kihűtjük.
A tortát még tejszínhabbal és virágokkal díszíthetjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Én ilyenkor télen befőtt eperrel készítettem, így a befőttlét felhasználtam a zselatinhoz.
A piskótarolád zsuzsa56 receptje alapján készítettem,csak eperlekvárral töltöttem meg.
Jogobella joghurtot használok mert nem folyós.
Epres Charlotte torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!