Epres Charlotte torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
a díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tortához a tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral a tejjel, az olajjal jól kihabosítjuk. Majd ezután jön bele a lisztes sütőpor, végül a fehérjehab. Ezt egy 26 cm-es tortakarikába megsütjük. Félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, a tetejére is teszünk krémet, mert erre jön a gyümölcs. A krémhez a krémport kikeverjük a vízzel és hozzáadjuk a joghurtot. Majd a végén hozzákeverjük a felvert hulalát.
A tortát jól lehűtjük, rárakjuk az epret és ráöntjük a zselatint. Felfőzzük a vízzel és a cukorral majd megszínezzük és kihűtjük.
A tortát még tejszínhabbal és virágokkal díszíthetjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
A piskótarolád zsuzsa56 receptje alapján készítettem,csak eperlekvárral töltöttem meg.
Jogobella joghurtot használok mert nem folyós.
Epres Charlotte torta
Hozzávalók
Krém:
a díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tortához a tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral a tejjel, az olajjal jól kihabosítjuk. Majd ezután jön bele a lisztes sütőpor, végül a fehérjehab. Ezt egy 26 cm-es tortakarikába megsütjük. Félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, a tetejére is teszünk krémet, mert erre jön a gyümölcs. A krémhez a krémport kikeverjük a vízzel és hozzáadjuk a joghurtot. Majd a végén hozzákeverjük a felvert hulalát.
A tortát jól lehűtjük, rárakjuk az epret és ráöntjük a zselatint. Felfőzzük a vízzel és a cukorral majd megszínezzük és kihűtjük.
A tortát még tejszínhabbal és virágokkal díszíthetjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
A piskótarolád zsuzsa56 receptje alapján készítettem,csak eperlekvárral töltöttem meg.
Jogobella joghurtot használok mert nem folyós.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?