charlotte
Hozzávalók
Piskótatekercshez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
A zselatint közben vízbe áztatom a tasakon feltüntetett utasítás szerint.
Elkészítés
Hozzáadom a lisztet és a tojásfehérjét.
Gáztepsiben piskótát sütök.
Amikor a puding elkészül még forrón belekeverem a zselatint.
Amikor kihűl beleforgatom a felvert tejszínhabot, majd az aromával ízesítem.
Egy tálat kibélelek fóliával és körberakom a felszeletel piskótatekerccsel.
A közepébe öntöm a krémet. Hűtőbe teszem pár órára, hogy a krém megdermedjen.
A díszítéshez a marcipánmasszát kisodrom vékonyra.
A tálból egy tálcára kiöntött tortára ragasztom lekvárral. Tetszés szerint marcipánnal díszítem.
charlotte
Hozzávalók
Piskótatekercshez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A zselatint közben vízbe áztatom a tasakon feltüntetett utasítás szerint.
Elkészítés
Hozzáadom a lisztet és a tojásfehérjét.
Gáztepsiben piskótát sütök.
Amikor a puding elkészül még forrón belekeverem a zselatint.
Amikor kihűl beleforgatom a felvert tejszínhabot, majd az aromával ízesítem.
Egy tálat kibélelek fóliával és körberakom a felszeletel piskótatekerccsel.
A közepébe öntöm a krémet. Hűtőbe teszem pár órára, hogy a krém megdermedjen.
A díszítéshez a marcipánmasszát kisodrom vékonyra.
A tálból egy tálcára kiöntött tortára ragasztom lekvárral. Tetszés szerint marcipánnal díszítem.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?