Szív alakú Charlotte
Hozzávalók
2*4 tojásos piskótához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
2 db piskótát készítünk 4 db tojásból.4 db tojást ketté választunk. Tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 4 ek. kristálycukrot és tovább keverjük.
2.
Belekeverjük a tojássárgáját is. 4 ek. liszthez teszünk 1 mk. sütőport beleszitáljuk a tojásos masszához. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük és tűpróbáig sütjük.
3.
Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a sütőpapírt és feltekerjük.
4.
Miután kihűlt megkenjük lekvárral és felszeleteljük.
5.
Töltelékhez: túrót és a porcukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, joghurtot és az apróra darabolt gyümölcsöt.
6.
Ezután melegen hozzáadjuk a tejjel felfőzött zselatint.
7.
Szív alakú tortaformát körbe kibéleljük folpackkal majd az alját és az oldalát kirakjuk piskótatekerccsel.
8.
Ráöntjük a tölteléket és a tetejét is kirakjuk tekerccsel. 4-5 óra hosszát hűtőbe tesszük.
9.
Óvatosan kivesszük a formából, levesszük róla a folpackot. Tetejét kirakjuk marcipán virágokkal és a széleire nyomunk egy kis tejszínhabot.
Szív alakú Charlotte
Hozzávalók
2*4 tojásos piskótához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2 db piskótát készítünk 4 db tojásból.4 db tojást ketté választunk. Tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 4 ek. kristálycukrot és tovább keverjük.
2.
Belekeverjük a tojássárgáját is. 4 ek. liszthez teszünk 1 mk. sütőport beleszitáljuk a tojásos masszához. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük és tűpróbáig sütjük.
3.
Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a sütőpapírt és feltekerjük.
4.
Miután kihűlt megkenjük lekvárral és felszeleteljük.
5.
Töltelékhez: túrót és a porcukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, joghurtot és az apróra darabolt gyümölcsöt.
6.
Ezután melegen hozzáadjuk a tejjel felfőzött zselatint.
7.
Szív alakú tortaformát körbe kibéleljük folpackkal majd az alját és az oldalát kirakjuk piskótatekerccsel.
8.
Ráöntjük a tölteléket és a tetejét is kirakjuk tekerccsel. 4-5 óra hosszát hűtőbe tesszük.
9.
Óvatosan kivesszük a formából, levesszük róla a folpackot. Tetejét kirakjuk marcipán virágokkal és a széleire nyomunk egy kis tejszínhabot.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?