Epres Charlotte
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A házi krémes krémet a tejjel elkészítjük, a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a vaníliát és zselatin fixet, majd kanalanként a krémes krémmel összekeverjük. Egy keveset hagyunk a díszítésre.
A piskóta tekercset megkenjük az eper dzsemmel, szorosan feltekerjük és 1-2 órát félre tesszük. Egy nagyobb tálat fóliával kibélelünk, a piskóta tekercset felszeleteljük. Kirakjuk a tál alját és a szélét körbe, a krém egy negyed részét belekenjük, megszórjuk a felszeletelt eperrel, majd megint krém és eperkrém. Ezután egy sor piskóta tekercs, aztán folytatjuk krém, eper krém, eper, krém. Az alját piskóta szeletekkel zárjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Torta tálra borítjuk, és kicsit tejszínhabbal díszítjük és megszórjuk a színes cukorkákkal.
Tálalás
Epres Charlotte
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A házi krémes krémet a tejjel elkészítjük, a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a vaníliát és zselatin fixet, majd kanalanként a krémes krémmel összekeverjük. Egy keveset hagyunk a díszítésre.
A piskóta tekercset megkenjük az eper dzsemmel, szorosan feltekerjük és 1-2 órát félre tesszük. Egy nagyobb tálat fóliával kibélelünk, a piskóta tekercset felszeleteljük. Kirakjuk a tál alját és a szélét körbe, a krém egy negyed részét belekenjük, megszórjuk a felszeletelt eperrel, majd megint krém és eperkrém. Ezután egy sor piskóta tekercs, aztán folytatjuk krém, eper krém, eper, krém. Az alját piskóta szeletekkel zárjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Torta tálra borítjuk, és kicsit tejszínhabbal díszítjük és megszórjuk a színes cukorkákkal.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?