Rolettis torta
Hozzávalók
Piskóta hozzávalói:
Tejcsokoládés krém hozzávalói:
A díszítés hozzávalói:
Elkészítés
Piskóta készítése:
1.A tojásokat kettéválasztom, a sárgájához egy kevés olajat öntök. Hozzáadom a cukor felét, és robotgéppel fehéredésig keverem (krémes állaga legyen, a cukor olvadjon el benne).
2.A fehérjét lassan kezdem felverni. Amikor nő a térfogata a habnak, fehéredik, hozzáadom a cukor másik felét és nem túl kemény habbá verem.Inkább lágyabb legyen a hab, így a piskóta kevésbé esik össze.
3.A sárgájához adok egy kevés fehérjehabot, ezt intenzíven elkeverem, majd hozzáadom a többi habot is, amit óvatosan beleforgatok. Három részben adom hozzá a száraz anyagot, és óvatosan a habot. Nagyon vigyázok, hogy a hab ne törjön össze.
4.A tortakarikába töltés: szedjük le a tortaforma alját. Vegyünk elő egy tepsit, tegyünk rá sütőpapírt és a karikát (az alja nélkül) tegyük rá. Szedjük a formába a piskótát. Ne magasról kaparjuk bele, mert a hab könnyen összetörik. Habkártya segítségével húzzuk ki a masszát a forma falához, így a tésztánk teteje egyenletes lesz.
Tejcsokoládés krém elkészítése:
Töltés:
Díszítés:
Tippek a piskóta megfelelő elkészítéséhez:
Rolettis torta
Hozzávalók
Piskóta hozzávalói:
Tejcsokoládés krém hozzávalói:
A díszítés hozzávalói:
Elkészítés lépésről lépésre
Piskóta készítése:
1.A tojásokat kettéválasztom, a sárgájához egy kevés olajat öntök. Hozzáadom a cukor felét, és robotgéppel fehéredésig keverem (krémes állaga legyen, a cukor olvadjon el benne).
2.A fehérjét lassan kezdem felverni. Amikor nő a térfogata a habnak, fehéredik, hozzáadom a cukor másik felét és nem túl kemény habbá verem.Inkább lágyabb legyen a hab, így a piskóta kevésbé esik össze.
3.A sárgájához adok egy kevés fehérjehabot, ezt intenzíven elkeverem, majd hozzáadom a többi habot is, amit óvatosan beleforgatok. Három részben adom hozzá a száraz anyagot, és óvatosan a habot. Nagyon vigyázok, hogy a hab ne törjön össze.
4.A tortakarikába töltés: szedjük le a tortaforma alját. Vegyünk elő egy tepsit, tegyünk rá sütőpapírt és a karikát (az alja nélkül) tegyük rá. Szedjük a formába a piskótát. Ne magasról kaparjuk bele, mert a hab könnyen összetörik. Habkártya segítségével húzzuk ki a masszát a forma falához, így a tésztánk teteje egyenletes lesz.
Tejcsokoládés krém elkészítése:
Töltés:
Díszítés:
Tippek a piskóta megfelelő elkészítéséhez:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?