Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Rolettis torta

Betty receptje https://www.sutnijo.hu/profil/18289-betty
Rolettis torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskóta hozzávalói

Tejcsokoládés krém hozzávalói

  • 5 dl hideg habtejszín
  • 250 g tejcsoki

A díszítés hozzávalói

  • 4 csomag roletti
  • 1 nagy csomag gumicukor
  • 2 doboz smarties
  • 2 csomag kekszes csokigolyó
Betty Betty receptje

Elkészítés

Piskóta készítése:


1.A tojásokat kettéválasztom, a sárgájához egy kevés olajat öntök. Hozzáadom a cukor felét, és robotgéppel fehéredésig keverem (krémes állaga legyen, a cukor olvadjon el benne).

2.A fehérjét lassan kezdem felverni. Amikor nő a térfogata a habnak, fehéredik, hozzáadom a cukor másik felét és nem túl kemény habbá verem.Inkább lágyabb legyen a hab, így a piskóta kevésbé esik össze.

3.A sárgájához adok egy kevés fehérjehabot, ezt intenzíven elkeverem, majd hozzáadom a többi habot is, amit óvatosan beleforgatok. Három részben adom hozzá a száraz anyagot, és óvatosan a habot. Nagyon vigyázok, hogy a hab ne törjön össze.

4.A tortakarikába töltés: szedjük le a tortaforma alját. Vegyünk elő egy tepsit, tegyünk rá sütőpapírt és a karikát (az alja nélkül) tegyük rá. Szedjük a formába a piskótát. Ne magasról kaparjuk bele, mert a hab könnyen összetörik. Habkártya segítségével húzzuk ki a masszát a forma falához, így a tésztánk teteje egyenletes lesz.

Tejcsokoládés krém elkészítése:

5.A tejszínt felmelegítjük, majd a csokoládét felolvasztjuk benne. Teljesen lehűtjük, majd robotgéppel habbá verjük. (Nem kell felforralni a tejszínt!!) Célszerű 1 nappal előre megcsinálni a krémet, mert jól le tud hűlni, így habfixáló nélkül gyönyörű krémes habbá verhető. Figyeljünk rá, hogy a habot lassú fokozaton verjük (mert könnyen kicsapódik). Így hosszabb ideig eltart, de az eredmény magáért beszél, szép, krémes habot kapunk.

Töltés:

6.A piskótát 4 lapba vágom, egyenlő arányban elosztom a krémet. Ügyelek rá, hogy a piskóta és a krém nagyjából arányos vastagságú legyen. Betöltjük a lapokat, és körbekenjük a tortát.

Díszítés:

7.A torta tetejével kezdem. Ráteszem a 6 db rolettit (faragnom kellett a torta nagysága miatt), majd az oldalára is teszek a rolettikből, és a tetejére felrakom az édességeket. Én szalagot is kötöttem rá, ami picit rányomja a rolettit a tortára, de ez elhanyagolható.

Tippek a piskóta megfelelő elkészítéséhez:

A piskótánál először a sárgáját keverjük ki, hogy a fehérje minél kevesebb ideig álljon. Így nem tud könnyen összeesni. A fehérjét soha ne verjük túl keményre, felejtsük el a fejünk fölé emelős módszert, ugyanis ha kemény habot verünk a piskóta könnyebben összeesik. Inkább lágyabb legyen a hab. A száraz anyagokat mindig egy külön edénybe szitáljuk le, így a piskótánk nem lesz tömör.

Vélemények

Betty

Betty
2015.12.01. | 22:36

Köszönöm :D
Zsófika94

Zsófika94
2015.11.30. | 19:48

Nagyon jól néz ki.ügyes vagy!! :)
Zsófika94

Zsófika94
2015.11.30. | 19:48

Nagyon jól néz ki.ügyes vagy!! :)
Betty

Betty
2015.11.24. | 13:20

Köszönöm szépen! :D
burgereva

burgereva
2015.11.21. | 09:55

Csodásan néz ki. Gratulálok !!!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!