Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoládés stracciatella szív

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csokoládés stracciatella szív
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Előkészítés

A sütőformát (28 cm) kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Tészta:
A tojásokat egy keverőedényben habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet, sütőport és a kakaóport elkeverjük, majd a masszára szitáljuk, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a süteményt a sütőformából kivéve, sütőpapírral lefedett sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Időközben sütemény méretű, szív alakú sablont vágunk ki papírból. A sütő hőmérsékletét megemeljük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 5 perc

A tortalapból a sablon segítségével szív alakú alaplapot vágunk. A lapot vízszintesen elvágjuk. A tésztamaradékokat durván összemorzsoljuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, majd rövid ideig újra visszatesszük a sütőbe.

Kb. 5 perc elteltével kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
Az Aranka krémport a tasakon feltüntetett utasítás szerint, de csak 400 ml tejszín, 150 ml tej és a 30 ml mandulalikőr felhasználásával elkészítjük. A tésztamorzsából, három evőkanálnyit és a csokoládéforgácsot a krémhez adjuk. A krém felét az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot. A maradék krémmel a tortát bevonjuk. Egy kanál domború részével a krémbe hullámformát rajzulunk. A maradék morzsával a süteményt megszórjuk.

A tortabevonót a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. A tortabevonó sarkára egy kis lyukat vágunk, és ízlés szerint a tortára csurgatjuk. A süteményt legalább 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!