Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoládés stracciatella szív

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csokoládés stracciatella szív
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Előkészítés

A sütőformát (28 cm) kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Tészta:
A tojásokat egy keverőedényben habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet, sütőport és a kakaóport elkeverjük, majd a masszára szitáljuk, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a süteményt a sütőformából kivéve, sütőpapírral lefedett sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Időközben sütemény méretű, szív alakú sablont vágunk ki papírból. A sütő hőmérsékletét megemeljük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 5 perc

A tortalapból a sablon segítségével szív alakú alaplapot vágunk. A lapot vízszintesen elvágjuk. A tésztamaradékokat durván összemorzsoljuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, majd rövid ideig újra visszatesszük a sütőbe.

Kb. 5 perc elteltével kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
Az Aranka krémport a tasakon feltüntetett utasítás szerint, de csak 400 ml tejszín, 150 ml tej és a 30 ml mandulalikőr felhasználásával elkészítjük. A tésztamorzsából, három evőkanálnyit és a csokoládéforgácsot a krémhez adjuk. A krém felét az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot. A maradék krémmel a tortát bevonjuk. Egy kanál domború részével a krémbe hullámformát rajzulunk. A maradék morzsával a süteményt megszórjuk.

A tortabevonót a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. A tortabevonó sarkára egy kis lyukat vágunk, és ízlés szerint a tortára csurgatjuk. A süteményt legalább 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató