Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Virágos,pillangós szivárvány torta

tekla64 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3073-tekla64
Virágos,pillangós szivárvány torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Piskóták

Hozzávalók

Tészta

  • 6x1 db tojás
  • 6x1 ek cukor
  • 6x1 ek liszt
  • 6x1 ek víz
  • 6x2 kk ételszínezék (bíbor vörös, málna piros, sárga, narancs, zöld, kék,)
  • Dr. Oetker Sütőpor

Krém

tekla64 tekla64 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A fél liter tejből és az 5 ek. lisztből sűrű pépet főzök.

A tojásfehérjét kemény habbá verem. Az 1 tojássárgáját, az 1 ek. cukorral habosra keverem, majd hozzáadom az egy ek. lisztet, és 1 evőkanál vizet, ill. késhegynyi sütőport. Simára keverem, beleteszem a 2 kk. ételfestéket, ezzel is simára keverem. (ha nem találod erőteljesnek a színeket még egy kk-lal tehetsz hozzá) majd óvatosan belekeverem a felvert habot. Sütőpapíros formába simítom és tűpróbáig sütöm.
Ezt a műveletet elvégzem még 5 x, csak mindig más-más színű ételfestékkel. A kész piskóta lapokat, porcukros deszkára teszem, mert a festék miatt kicsit ragadós. Nem kell megijedni, hogy milyen laposak a piskóták, amikor megkenjük őket szép magas tortánk lesz.
Elkészítjük a krémet. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a tejes pépet, simára keverjük, utána az olvasztott, de már nem forró csokoládét is belecsurgatjuk, és habosra keverjük.
A lapokat a szivárvány színei szerint alulról-felfelé megkenve összeállítjuk, és a tortát kívülről is megkenjük. Én bevontam fondannal és virágokkal díszítettem, de aki nem akarja, vagy nem tudja, vagy nem szereti annak elég, ha kívülről megkeni krémmel és díszíti, csokiforgáccsal, krémes pamacsokkal. A meglepetés belül van!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!