Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fekete-fehér csokoládétorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

4 tojás
100 g cukor
100 g liszt

Csokoládékrém:

300 g zsíros tejszín (nem főző tejszín)
150 g étcsokoládé, apró darabokra törve

Csokoládémáz:

75 g fehér csokoládé
20 g vaj
1 ek tej
50 g porcukor

Tetejére:

Csokireszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, az oldalát kikenjük vajjal vagy zsírral és belisztezzük.

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, tehát a tojás fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, legvégül belekeverjük a lisztet.
Tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 35 percig sütjük.
A csokoládé krémhez a tejszínt egy lábosban felforraljuk folyamatos kevergetés mellett, majd beletesszük a csokoládét, és addig keverjük, míg el nem olvad. Ezután levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, közben fakanállal időnként megkeverjük.
A megsült piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a csokoládékrémmel, ráhelyezzük a második lapot.
A csokoládémázhoz egy lábosban felolvasztjuk a fehér csokoládét, a vajat, majd jól összekeverjük és hozzáadjuk a tejet és a porcukrot, s addig keverjük, míg teljesen ki nem hűl. A tortát bevonjuk a mázzal, majd csokireszelékkel díszítjük.
A képen látható tortát én nagyobb tortaformában sütöttem, ezért a máz csak a tetejére lett elég, az oldalát a maradék csokoládékrémmel vontam be. A máz nekem kezdő "háziasszonyként" elég nehezen volt kenhető. A csokireszeléket 23-as formában szórtam a tortára, ugyanis a torta szüleim házassági évfordulójára készült.

Tálalás

6 személyre.

Alternatív elkészítés

A csokoládékrém első kóstolásra nem tűnik túl édesnek, de a máz elég édes, szóval kompenzálja a krémet.
Fekete-fehér csokoládétorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!