Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fekete-fehér csokoládétorta

Katus12 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3154-katus12
Fekete-fehér csokoládétorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Piskóták

Hozzávalók

Tésztához

  • 4 tojás
  • 100 g cukor
  • 100 g liszt

Csokoládékrém

  • 300 g zsíros tejszín (nem főző tejszín)
  • 150 g étcsokoládé, apró darabokra törve

Csokoládémáz

  • 75 g fehér csokoládé
  • 20 g vaj
  • 1 ek tej
  • 50 g porcukor

Tetejére

  • Csokireszelék
Katus12 Katus12 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, az oldalát kikenjük vajjal vagy zsírral és belisztezzük.

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, tehát a tojás fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, legvégül belekeverjük a lisztet.
Tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 35 percig sütjük.
A csokoládé krémhez a tejszínt egy lábosban felforraljuk folyamatos kevergetés mellett, majd beletesszük a csokoládét, és addig keverjük, míg el nem olvad. Ezután levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, közben fakanállal időnként megkeverjük.
A megsült piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a csokoládékrémmel, ráhelyezzük a második lapot.
A csokoládémázhoz egy lábosban felolvasztjuk a fehér csokoládét, a vajat, majd jól összekeverjük és hozzáadjuk a tejet és a porcukrot, s addig keverjük, míg teljesen ki nem hűl. A tortát bevonjuk a mázzal, majd csokireszelékkel díszítjük.
A képen látható tortát én nagyobb tortaformában sütöttem, ezért a máz csak a tetejére lett elég, az oldalát a maradék csokoládékrémmel vontam be. A máz nekem kezdő "háziasszonyként" elég nehezen volt kenhető. A csokireszeléket 23-as formában szórtam a tortára, ugyanis a torta szüleim házassági évfordulójára készült.

Tálalás

6 személyre.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A csokoládékrém első kóstolásra nem tűnik túl édesnek, de a máz elég édes, szóval kompenzálja a krémet.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!