Fekete-fehér csokoládétorta
Hozzávalók
Tésztához:
Csokoládékrém:
Csokoládémáz:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 35 percig sütjük.
A csokoládé krémhez a tejszínt egy lábosban felforraljuk folyamatos kevergetés mellett, majd beletesszük a csokoládét, és addig keverjük, míg el nem olvad. Ezután levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, közben fakanállal időnként megkeverjük.
A megsült piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a csokoládékrémmel, ráhelyezzük a második lapot.
A csokoládémázhoz egy lábosban felolvasztjuk a fehér csokoládét, a vajat, majd jól összekeverjük és hozzáadjuk a tejet és a porcukrot, s addig keverjük, míg teljesen ki nem hűl. A tortát bevonjuk a mázzal, majd csokireszelékkel díszítjük.
A képen látható tortát én nagyobb tortaformában sütöttem, ezért a máz csak a tetejére lett elég, az oldalát a maradék csokoládékrémmel vontam be. A máz nekem kezdő "háziasszonyként" elég nehezen volt kenhető. A csokireszeléket 23-as formában szórtam a tortára, ugyanis a torta szüleim házassági évfordulójára készült.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Fekete-fehér csokoládétorta
Hozzávalók
Tésztához:
Csokoládékrém:
Csokoládémáz:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 35 percig sütjük.
A csokoládé krémhez a tejszínt egy lábosban felforraljuk folyamatos kevergetés mellett, majd beletesszük a csokoládét, és addig keverjük, míg el nem olvad. Ezután levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, közben fakanállal időnként megkeverjük.
A megsült piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a csokoládékrémmel, ráhelyezzük a második lapot.
A csokoládémázhoz egy lábosban felolvasztjuk a fehér csokoládét, a vajat, majd jól összekeverjük és hozzáadjuk a tejet és a porcukrot, s addig keverjük, míg teljesen ki nem hűl. A tortát bevonjuk a mázzal, majd csokireszelékkel díszítjük.
A képen látható tortát én nagyobb tortaformában sütöttem, ezért a máz csak a tetejére lett elég, az oldalát a maradék csokoládékrémmel vontam be. A máz nekem kezdő "háziasszonyként" elég nehezen volt kenhető. A csokireszeléket 23-as formában szórtam a tortára, ugyanis a torta szüleim házassági évfordulójára készült.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?