Gundel torta
Hozzávalók
A piskótához:
A krémhez:
A bevonáshoz:
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgájás részhez hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. A fehérjébe belekeverjük a csokis-tojássárgájás masszát, végül a lisztet, diót, mandulát. Tortaformába töltve 190°C fokon megsütjük.
A krémhez a tejszínt felforraljuk. A csokoládét megolvasztjuk. Ha a tejszín forr, belekeverjük a csokoládét. Pár pillanatig még főzzük, majd kihűtjük. A torta töltése előtt kihabosítjuk.
A kisült piskótát három részbe vágjuk. A marcipán masszát kerekre nyújtjuk, de kisebbre, mint a tortaforma. Az alsó szeletre ráhelyezzük a marcipánt, és rákenjük a csokikrémet. Erre jön a következő piskótalap, majd újból csokikrém következik. Figyeljünk arra, hogy a krémrétegek vastagsága ugyanolyan legyen. Végül ráhelyezzük az utolsó lapot, és a tortára egy kicsivel nagyobb formát helyezünk.
A bevonáshoz használt olvasztott csokihoz olajat keverünk. Egyenletesen eloszlatjuk a tetején, és hagyjuk, hogy lecsorogjon a csoki a torta és a tortaforma közé. Egy határozott mozdulattal lehúzzuk róla a formát, és az oldalán is szép egyenletesen eloszlatjuk a mázat.
Gundel torta
Hozzávalók
A piskótához:
A bevonáshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgájás részhez hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. A fehérjébe belekeverjük a csokis-tojássárgájás masszát, végül a lisztet, diót, mandulát. Tortaformába töltve 190°C fokon megsütjük.
A krémhez a tejszínt felforraljuk. A csokoládét megolvasztjuk. Ha a tejszín forr, belekeverjük a csokoládét. Pár pillanatig még főzzük, majd kihűtjük. A torta töltése előtt kihabosítjuk.
A kisült piskótát három részbe vágjuk. A marcipán masszát kerekre nyújtjuk, de kisebbre, mint a tortaforma. Az alsó szeletre ráhelyezzük a marcipánt, és rákenjük a csokikrémet. Erre jön a következő piskótalap, majd újból csokikrém következik. Figyeljünk arra, hogy a krémrétegek vastagsága ugyanolyan legyen. Végül ráhelyezzük az utolsó lapot, és a tortára egy kicsivel nagyobb formát helyezünk.
A bevonáshoz használt olvasztott csokihoz olajat keverünk. Egyenletesen eloszlatjuk a tetején, és hagyjuk, hogy lecsorogjon a csoki a torta és a tortaforma közé. Egy határozott mozdulattal lehúzzuk róla a formát, és az oldalán is szép egyenletesen eloszlatjuk a mázat.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?