sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gundel torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

5 db tojás
10 dkg kristálycukor
4 dkg liszt
5 dkg darált dió
2 dkg mandula
5 dkg olvasztott csokoládé

A krémhez:

40 dkg minimum 50 % kakaó tartalmú csokoládé
40 dkg tejszín

A bevonáshoz:

20 dkg csokoládé
2 dkg olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgáját 2,5 dkg kristálycukorral habosra keverjük, a maradék 7,5 dkg kristálycukrot a tojásfehérjével felverjük.
A tojássárgájás részhez hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. A fehérjébe belekeverjük a csokis-tojássárgájás masszát, végül a lisztet, diót, mandulát. Tortaformába töltve 190°C fokon megsütjük.
A krémhez a tejszínt felforraljuk. A csokoládét megolvasztjuk. Ha a tejszín forr, belekeverjük a csokoládét. Pár pillanatig még főzzük, majd kihűtjük. A torta töltése előtt kihabosítjuk.
A kisült piskótát három részbe vágjuk. A marcipán masszát kerekre nyújtjuk, de kisebbre, mint a tortaforma. Az alsó szeletre ráhelyezzük a marcipánt, és rákenjük a csokikrémet. Erre jön a következő piskótalap, majd újból csokikrém következik. Figyeljünk arra, hogy a krémrétegek vastagsága ugyanolyan legyen. Végül ráhelyezzük az utolsó lapot, és a tortára egy kicsivel nagyobb formát helyezünk.
A bevonáshoz használt olvasztott csokihoz olajat keverünk. Egyenletesen eloszlatjuk a tetején, és hagyjuk, hogy lecsorogjon a csoki a torta és a tortaforma közé. Egy határozott mozdulattal lehúzzuk róla a formát, és az oldalán is szép egyenletesen eloszlatjuk a mázat.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!