Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gundel torta

klemensitsne receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3039-klemensitsne
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Piskóták

Hozzávalók

A piskótához

  • 5 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 2 dkg mandula
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

A krémhez

A bevonáshoz

  • 20 dkg csokoládé
  • 2 dkg olaj
klemensitsne klemensitsne receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojássárgáját 2,5 dkg kristálycukorral habosra keverjük, a maradék 7,5 dkg kristálycukrot a tojásfehérjével felverjük.
A tojássárgájás részhez hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. A fehérjébe belekeverjük a csokis-tojássárgájás masszát, végül a lisztet, diót, mandulát. Tortaformába töltve 190°C fokon megsütjük.
A krémhez a tejszínt felforraljuk. A csokoládét megolvasztjuk. Ha a tejszín forr, belekeverjük a csokoládét. Pár pillanatig még főzzük, majd kihűtjük. A torta töltése előtt kihabosítjuk.
A kisült piskótát három részbe vágjuk. A marcipán masszát kerekre nyújtjuk, de kisebbre, mint a tortaforma. Az alsó szeletre ráhelyezzük a marcipánt, és rákenjük a csokikrémet. Erre jön a következő piskótalap, majd újból csokikrém következik. Figyeljünk arra, hogy a krémrétegek vastagsága ugyanolyan legyen. Végül ráhelyezzük az utolsó lapot, és a tortára egy kicsivel nagyobb formát helyezünk.
A bevonáshoz használt olvasztott csokihoz olajat keverünk. Egyenletesen eloszlatjuk a tetején, és hagyjuk, hogy lecsorogjon a csoki a torta és a tortaforma közé. Egy határozott mozdulattal lehúzzuk róla a formát, és az oldalán is szép egyenletesen eloszlatjuk a mázat.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!