Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vörös bolygó torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Vörös bolygó torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 8-12 szelethez

Piskótához

Töltelékhez

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A tejszínt egy főzőedényben felforraljuk, beleaprítjuk a Mars csokoládét, és keveregetve felolvasszuk. A masszát egy keverőtálba tesszük, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe helyezzük.

A piskótához a vajat egy főzőedényben felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük. A sütőformát (22 cm átmérőjű) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük.

Elkészítés

Piskóta:
A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A porcukorba belekeverjük a vaníliás cukrot, és a tojáshoz adva további 2 percig verjük. A lisztet, sütőport, étkezési keményítőt, kakaóport összekeverjük, a masszába szitáljuk, majd hozzáadjuk a margarint.

A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elosztjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Sütés után a piskótát a sütőformából kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tészta kihűlt, vízszintesen elfelezzük.

Töltelék:
Összekeverjük a habfixálót és a vanillincukrot, felverjük a csokoládés tejszínnel, amelyet előző nap elkészítettünk.

A piskótatészta alsó felét egy tálcára tesszük, és a töltelékkel megkenjük. Ráhelyezzük a piskótatészta másik felét, és enyhén megnyomjuk. A tejszínből 2 evőkanálnyit nyomózacskóba töltünk, és félreteszünk a díszítéshez. A tortát bevonjuk a cukormázzal, melyet a tasakon lévő használati utasítás szerint készítünk el. A Mars szeleteket elfelezzük, és ferdén a tortára helyezzük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A felvert tejszínhez adhatunk 2 evőkanál narancslikőrt is.

Amennyiben nem díszítjük fel a tortát, lefagyaszthatjuk.

A tortát legfeljebb 2 nappal fogyasztás előtt is elkészítheti.

Vélemények

Csilike

Csilike
2011.12.15. | 00:08

A torta itt szuper jól néz ki, ehhez képest az enyém se nem torta alakú se nem vörös színű, se nem 2 rétegű. Elhagytam a puncs ízű cukormázat, mert úgy gondoltam a Mars csokitól így is elég tömény lesz (feltevésem beigazolódott, az én verzióm kellemesen töményre sikeredett) Kihagytam az étkezési keményítőt, mert nem volt itthon és a boltban sem találtam... Mindenkinek nagyon ízlett, azt hiszem máskor is meg fogom csinálni. Köszönöm.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!