Vártorta
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A hulalából kemény habot verünk, amit a kihűlt pudinggal összekeverünk.
A kihűlt tésztát keresztben félbevágjuk, az egyik fele lesz a vár alapja, a másikból kerek kiszúróval kivágjuk a tornyokat. A lapot 3 felé vágjuk és megkenjük a krémmel.. A tetejét és az oldalát is bevonjuk. A kivágott tornyokat elhelyezzük a váron és körülötte, és ezeket is bevonjuk krémmel. A zselatint egy kevés vízben feloldjuk és felmelegítjük. A téli fagyik végét ecset segítségével bekenjük a zselatinnal és megforgatjuk a tortadarában, majd a tornyok tetejére helyezzük.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, sütőpapírra íves formákat készítünk belőle és hűtőben megdermesztjük. Leszedjük a papírról és elhelyezzük a tortán.
Vártorta
Hozzávalók
A krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A hulalából kemény habot verünk, amit a kihűlt pudinggal összekeverünk.
A kihűlt tésztát keresztben félbevágjuk, az egyik fele lesz a vár alapja, a másikból kerek kiszúróval kivágjuk a tornyokat. A lapot 3 felé vágjuk és megkenjük a krémmel.. A tetejét és az oldalát is bevonjuk. A kivágott tornyokat elhelyezzük a váron és körülötte, és ezeket is bevonjuk krémmel. A zselatint egy kevés vízben feloldjuk és felmelegítjük. A téli fagyik végét ecset segítségével bekenjük a zselatinnal és megforgatjuk a tortadarában, majd a tornyok tetejére helyezzük.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, sütőpapírra íves formákat készítünk belőle és hűtőben megdermesztjük. Leszedjük a papírról és elhelyezzük a tortán.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?