Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vártorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

12 db tojás
25 dkg liszt
24 dkg cukor

A krémhez:

8 dl tej
25 dkg cukor
5 dl növényi tejszín (hulala)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a tojássárgához adjuk, végül lazán belekeverjük a tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A hulalából kemény habot verünk, amit a kihűlt pudinggal összekeverünk.
A kihűlt tésztát keresztben félbevágjuk, az egyik fele lesz a vár alapja, a másikból kerek kiszúróval kivágjuk a tornyokat. A lapot 3 felé vágjuk és megkenjük a krémmel.. A tetejét és az oldalát is bevonjuk. A kivágott tornyokat elhelyezzük a váron és körülötte, és ezeket is bevonjuk krémmel. A zselatint egy kevés vízben feloldjuk és felmelegítjük. A téli fagyik végét ecset segítségével bekenjük a zselatinnal és megforgatjuk a tortadarában, majd a tornyok tetejére helyezzük.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, sütőpapírra íves formákat készítünk belőle és hűtőben megdermesztjük. Leszedjük a papírról és elhelyezzük a tortán.
Vártorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!