Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis mogyoróvajas sajttorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Az alaphoz:

200 g teljes kiőrlésű keksz (pl. Győri Édes)
50 g sós földimogyoró
100 g étcsokoládé (apróra vágva)
50 g puha vaj

A töltelékhez:

500 g tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
3 db tojás
3 db tojássárgája
200 g kristálycukor
250 g földimogyoróvaj (a sós fajta, nem Nutella)
125 ml tejföl

A tetejére:

250 g tejföl
30 g lágy barnacukor
100 g tejcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Egy 23 cm-es kapcsos sütőforma alját sütőpapírral kibélelünk.

Elkészítés

Az alaphoz a hozzávalókat egy robotgépben morzsásra daráljuk. A masszát a forma aljába nyomkodjuk és a hűtőbe tesszük.
A töltelék hozzávalói a megtisztított robotgépbe tesszük és simává keverjük. A lehűtött alapra öntjük és a sütőbe toljuk: Kb. 50 percig sütjük. A torta akkor van kész, ha a teteje éppen megszilárdult, de a formát kicsit megrázva még lágynak érezzük. Ne süssük túl mert kiszárad és törni fog szeletelésnél.
A mázhoz a hozzávalókat egy kis lábasban addig melegítjük, amíg egyneműek nem lesznek. Óvatosan a süti tetejére simítjuk és újabb 5-10 percre sütőbe toljuk.
Rácsra téve,a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd lefedjük fóliával és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a forma szélén egy késsel körbemegyünk és eltávolítjuk a karimát. Tálra tesszük és szeleteljük.

Tálalás

Kb.16 szelet lesz belőle.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Fontos, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen.
Nem szabad a tejszínes krémsajtot összetéveszteni a tömlős, vagy tubusos ömlesztett sajtkrémmel. Utóbbival ugyanis nem érünk el megfelelő eredményt.
Csokis mogyoróvajas sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!