Csokis mogyoróvajas sajttorta
Hozzávalók
Az alaphoz:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A töltelék hozzávalói a megtisztított robotgépbe tesszük és simává keverjük. A lehűtött alapra öntjük és a sütőbe toljuk: Kb. 50 percig sütjük. A torta akkor van kész, ha a teteje éppen megszilárdult, de a formát kicsit megrázva még lágynak érezzük. Ne süssük túl mert kiszárad és törni fog szeletelésnél.
A mázhoz a hozzávalókat egy kis lábasban addig melegítjük, amíg egyneműek nem lesznek. Óvatosan a süti tetejére simítjuk és újabb 5-10 percre sütőbe toljuk.
Rácsra téve,a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd lefedjük fóliával és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a forma szélén egy késsel körbemegyünk és eltávolítjuk a karimát. Tálra tesszük és szeleteljük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Nem szabad a tejszínes krémsajtot összetéveszteni a tömlős, vagy tubusos ömlesztett sajtkrémmel. Utóbbival ugyanis nem érünk el megfelelő eredményt.
Csokis mogyoróvajas sajttorta
Hozzávalók
Az alaphoz:
A töltelékhez:
A tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A töltelék hozzávalói a megtisztított robotgépbe tesszük és simává keverjük. A lehűtött alapra öntjük és a sütőbe toljuk: Kb. 50 percig sütjük. A torta akkor van kész, ha a teteje éppen megszilárdult, de a formát kicsit megrázva még lágynak érezzük. Ne süssük túl mert kiszárad és törni fog szeletelésnél.
A mázhoz a hozzávalókat egy kis lábasban addig melegítjük, amíg egyneműek nem lesznek. Óvatosan a süti tetejére simítjuk és újabb 5-10 percre sütőbe toljuk.
Rácsra téve,a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd lefedjük fóliával és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a forma szélén egy késsel körbemegyünk és eltávolítjuk a karimát. Tálra tesszük és szeleteljük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Nem szabad a tejszínes krémsajtot összetéveszteni a tömlős, vagy tubusos ömlesztett sajtkrémmel. Utóbbival ugyanis nem érünk el megfelelő eredményt.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?