Fehércsokis feketeerdő torta
Hozzávalók
Fehércsokis feketeerdő torta
A töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
A tejszínt két külön edényben felforraljuk 1-1 cs. vaníliás cukorral,ha felforrt, az egyikbe a fehér, a másikba az étcsokit tördeljük bele, és kevergetve felolvasztjuk, amíg teljesen csomómentes forrócsokikat nem kapunk.
A fehércsokisnál különösen oda kell figyelni, mert könnyen leéghet. A csokis tejszíneket hagyjuk kihűlni teljesen, majd rakjuk a hűtőszekrénybe jól lezárt edényben legalább 6 órára (de az egész éjszaka is nagyon jó), mert a tejszínhabot úgy lehet a legjobban felverni, ha jó hideg.
A tészta készítése:
A vajat olvasszuk fel, sütőpapírral béleljük ki egy 18x32cm-s tepsit. Kapcsoljuk be a sütőt. A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá, óvatosan keverjük hozzá a sárgákat, majd felváltva adjuk hozzá az átszitált sütőporos-kakaós lisztet és az olvasztott vajat. Kézi habverővel keverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. 30-40 percig vagy tűpróbáig süssük.
Összeállítás:
Ha a tészta kihűlt, vágjuk fel három lapra, és verjük fel a tejszíneket a habfixálóval keményre. A lekvárt a likőrrel keverjük össze, és kenjük meg az alsó és a középső lapot. Az alsó lapot tegyük tálcára, és kenjük meg az étcsokis tejszínhab kétharmadával, és szórjunk rá pár szem meggyet. A középső lappal és a fehércsokis tejszínhabbal ezt ismételjük meg.
A torta tetejének a felét és oldalát kenjük meg a maradék étcsokis habbal, a másik felét a fehércsokis habbal. Tegyünk rá habrózsákat.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Nem az én dicsőségem a recept, valahol találtam, de gondoltam megosztom veletek, mert tényleg nagyon finom.
Fehércsokis feketeerdő torta
Hozzávalók
Fehércsokis feketeerdő torta
A töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejszínt két külön edényben felforraljuk 1-1 cs. vaníliás cukorral,ha felforrt, az egyikbe a fehér, a másikba az étcsokit tördeljük bele, és kevergetve felolvasztjuk, amíg teljesen csomómentes forrócsokikat nem kapunk.
A fehércsokisnál különösen oda kell figyelni, mert könnyen leéghet. A csokis tejszíneket hagyjuk kihűlni teljesen, majd rakjuk a hűtőszekrénybe jól lezárt edényben legalább 6 órára (de az egész éjszaka is nagyon jó), mert a tejszínhabot úgy lehet a legjobban felverni, ha jó hideg.
A tészta készítése:
A vajat olvasszuk fel, sütőpapírral béleljük ki egy 18x32cm-s tepsit. Kapcsoljuk be a sütőt. A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá, óvatosan keverjük hozzá a sárgákat, majd felváltva adjuk hozzá az átszitált sütőporos-kakaós lisztet és az olvasztott vajat. Kézi habverővel keverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. 30-40 percig vagy tűpróbáig süssük.
Összeállítás:
Ha a tészta kihűlt, vágjuk fel három lapra, és verjük fel a tejszíneket a habfixálóval keményre. A lekvárt a likőrrel keverjük össze, és kenjük meg az alsó és a középső lapot. Az alsó lapot tegyük tálcára, és kenjük meg az étcsokis tejszínhab kétharmadával, és szórjunk rá pár szem meggyet. A középső lappal és a fehércsokis tejszínhabbal ezt ismételjük meg.
A torta tetejének a felét és oldalát kenjük meg a maradék étcsokis habbal, a másik felét a fehércsokis habbal. Tegyünk rá habrózsákat.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Nem az én dicsőségem a recept, valahol találtam, de gondoltam megosztom veletek, mert tényleg nagyon finom.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?