Csokikrémes villám torta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A kapcsos sütőforma (26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük.
Elkészítés:
Az étcsokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojást a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral gőz felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve tovább keverjük, míg krémes állagú lesz. A zselatint a rumban vagy kevés vízzel elkevert aromában a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk, és a tojáskrémhez keverjük. A krém felét a felolvasztott csokoládéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. 3-4 evőkanál tejszínhabot díszítéshez félrerakunk, a többit elfelezve a kétféle krémhez adjuk.
A krémeket felváltva a müzli rétegre töltjük, tetejét elsimítjuk. A Csokikrémes villám torta tetejét a félretett müzlivel megszórjuk. Végül a maradék tejszínhabot nyomózsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére. Tálalás előtt 2 órára hűtőszekrénybe tesszük az ünnepi süteményt.
Csokikrémes villám torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kapcsos sütőforma (26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük.
Elkészítés:
Az étcsokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojást a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral gőz felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve tovább keverjük, míg krémes állagú lesz. A zselatint a rumban vagy kevés vízzel elkevert aromában a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk, és a tojáskrémhez keverjük. A krém felét a felolvasztott csokoládéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. 3-4 evőkanál tejszínhabot díszítéshez félrerakunk, a többit elfelezve a kétféle krémhez adjuk.
A krémeket felváltva a müzli rétegre töltjük, tetejét elsimítjuk. A Csokikrémes villám torta tetejét a félretett müzlivel megszórjuk. Végül a maradék tejszínhabot nyomózsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére. Tálalás előtt 2 órára hűtőszekrénybe tesszük az ünnepi süteményt.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?