Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokikrémes villám torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőforma (26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük.

Elkészítés

A müzlit apróra törjük, és egy keverőedénybe tesszük. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, és a müzlire csurgatjuk, jól elkeverjük, és az előkészített sütőformába töltjük, tetejét megnyomkodjuk és elsimítjuk, hideg helyen dermedni hagyjuk.

Az étcsokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojást a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral gőz felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve tovább keverjük, míg krémes állagú lesz. A zselatint a rumban vagy kevés vízzel elkevert aromában a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk, és a tojáskrémhez keverjük. A krém felét a felolvasztott csokoládéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. 3-4 evőkanál tejszínhabot díszítéshez félrerakunk, a többit elfelezve a kétféle krémhez adjuk.

A krémeket felváltva a müzli rétegre töltjük, tetejét elsimítjuk. A torta tetejét a félretett müzlivel megszórjuk. Végül a maradék tejszínhabot nyomózsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére. Tálalás előtt 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató