Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marscsoki torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 db tojás
5 ek. porcukor
4 ek. liszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor

Krém:

2 csomag tejkaramell ízű pudingpor
6 dl hideg tej
12 ek. cukor
20 dkg margarin
5 db Mars csokoládé
kevés rumaroma

Ezenkívül:

tejcsokoládé
olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krémhez 8 evőkanál cukrot karamellizálok, majd felöntöm 4 dl hideg!!! tejjel (összeugrik, de ez nem baj). Folyamatosan keverem mindaddig, amíg fel nem olvad. A pudingport 4 evőkanál cukorral és 2 dl tejjel kikeverem, és a karamellás tejhez öntöm. Folytonos kevergetés mellett jól besűrítem. Kihűtöm, majd apránként hozzáadom a szobahőmérsékletű margarint és a rumaromát.
A piskótához a tojássárgákat kikeverem az 5 evőkanál porcukorral és 3 evőkanál hideg vízzel, a fehérjéket jó erős habbá verem, majd óvatosan összevegyítem őket. Hozzáadom a lisztet, a kakaót és a sütőport is, majd megsütöm. Hagyom kihűlni.
A piskótát 3 lapba vágom el. Az elsőre karamellás krémet rakok (ki lehet rakni háztartási keksszel vagy babapiskótával, ez esetben erre jön még egy vékony réteg krém!), ráteszem a második lapot, ezt is megkenem krémmel, és elosztom rajta a felszeletelt csokikat, majd rákenek egy vékony réteg krémet, végül befedem az utolsó lappal.
A tetejére gőz fölött kevés olajjal megolvasztott csokit teszek, az oldalára pedig a krémből kenek.
Bevonhatjuk marcipánnal is a tortát.

Alternatív elkészítés

Ajánlom mindenkinek, viszont érdemes egy nappal előbb elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízei.
Marscsoki torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!