Maci torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Bevonat:
Elkészítés
Elkészítés
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, majd közepes lángon kb. 45–50 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A tejszínt a cukorral felforralom, majd hozzáadom a kakaóport, de ekkor már leveszem a gázról. Ha kihűlt, kikeverem a margarinnal jó habosra.
Ha a tészta kihűlt, akkor maciformájúra kivágom, négy lapra vágom, és megkenem a lapokat a kihűlt krémmel.
Egy jénai tálba beleteszem a pillecukrot, a vizet, és beteszem a mikróba. Elkezdem melegíteni. Ahogy látom, hogy kezd olvadni, (lassan elkezd felfúvódni) kiveszem, összekeverem, majd addig adagolom hozzá az átszitált kakaós porcukrot, míg jól gyúrható, marcipán állagú nem lesz. Először nagyon ragad, de addig gyúrom bele a porcukrot, míg már nem ragad és jól formázható lesz. 2 sütőpapír között kinyújtom, mint a tésztát. Közben többször el kell választani a papírtól, hogy ne ragadjon rá. Feltekerem egy sodrófára, majd ráterítem a tortára. Szépen elsimítom, majd a felesleget levágom a torta alján.
A díszítéshez a szemeknek gomboknak használhatunk apró, színes cukrot, de én tojás fehérjét vertem fel porcukorral és ezt nyomtam rá habzsákkal.
Maci torta
Hozzávalók
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, majd közepes lángon kb. 45–50 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A tejszínt a cukorral felforralom, majd hozzáadom a kakaóport, de ekkor már leveszem a gázról. Ha kihűlt, kikeverem a margarinnal jó habosra.
Ha a tészta kihűlt, akkor maciformájúra kivágom, négy lapra vágom, és megkenem a lapokat a kihűlt krémmel.
Egy jénai tálba beleteszem a pillecukrot, a vizet, és beteszem a mikróba. Elkezdem melegíteni. Ahogy látom, hogy kezd olvadni, (lassan elkezd felfúvódni) kiveszem, összekeverem, majd addig adagolom hozzá az átszitált kakaós porcukrot, míg jól gyúrható, marcipán állagú nem lesz. Először nagyon ragad, de addig gyúrom bele a porcukrot, míg már nem ragad és jól formázható lesz. 2 sütőpapír között kinyújtom, mint a tésztát. Közben többször el kell választani a papírtól, hogy ne ragadjon rá. Feltekerem egy sodrófára, majd ráterítem a tortára. Szépen elsimítom, majd a felesleget levágom a torta alján.
A díszítéshez a szemeknek gomboknak használhatunk apró, színes cukrot, de én tojás fehérjét vertem fel porcukorral és ezt nyomtam rá habzsákkal.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?