Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános trüffeltorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt

Krém:

15 dkg cukor
30 dkg margarin
15-20 dkg Dr. Oetker Marcipán (golyókhoz)
1 púpos ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (golyók beforgatásához)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a habba forgatjuk, végül belekeverjük a kakaóporral vegyített lisztet is. 3 db 18 cm átmérőjű vékony tortalapot sütünk egyenként. A krémhez 2 dl vizet a cukor felével felforraljuk. A cukor másik felét a kakaóporral elkeverve adjuk a forró sziruphoz, majd belekeverünk 15 dkg puha margarint. Egy tálcára terítjük, hogy hamar hidegre hűljön, majd a másik 15 dkg puha margarint hozzáadva krémesre keverjük. Összeállítjuk a tortát. Az alsó lapot megkenjük a trüffel krémmel, beborítjuk a másik lappal, azt is krémmel kenjük. Rátesszük a 3. lapot. Végül a tortát a maradék krémmel körbekenjük, és hűtőbe tesszük dermedni. A marcipánból kb. 2 dkg-os golyókat formálunk, majd kakaóporba forgatjuk őket. Fagyasztóba tesszük, hogy könnyebben szelhessük. Mindegyiket kettévágjuk, körberakjuk a torta tetejét a fél golyókkal.
Marcipános trüffeltorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!