Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti zsúrtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

3 db tojás szétválasztva
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
5 ek. víz

Krém:

3 dl tej
3 ek. cukor
25 dkg margarin
ízlés szerint porcukor
10 dkg csokoládé (olvasztva)

Díszítés:

1 csomag zselé nyuszi
1 csomag tojás drazsé
kevés margarin
porcukor
zöld ételfesték (de ez a lépés elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

20 cm átmérőjű torta formát használtam.

Elkészítés

A cukrot, tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, vizet. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Kipapírozott sütőformába öntjük, és tűpróbáig sütjük. Rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
A pudingporból, cukorból, tejből sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, elkeverjük benne a margarint, az ízlés szerinti cukrot és az olvasztott csokoládét. Hűtőben egy kicsit dermesztjük. Két felé vágjuk a piskótát, megkenjük a krémmel, kívül-belül. Porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt, és bevonjuk vele a tortát. A nyuszikkal, tojásokkal és esetleg a marcipánból kiszurkált virágokkal díszítjük. Füvet egy kicsi vaj és porcukor, illetve 1-2 csepp ételszínezék keverékéből készítettem, nyomózsákba tettem, és pici halmokat nyomtam a tortára.
Húsvéti zsúrtorta Húsvéti zsúrtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!