Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokitorta mangóval

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

piskóta:

10 dkg liszt
12 dkg vaj vagy margarin
8 dkg nádcukor
1 ek. méz
2 tojás
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
5 dkg étcsokoládé (durvára vágva)
0,5 dl víz

fűszerek:

fahéj
vanília
kandírozott gyömbér
narancshéj
kardamom

krém:

15 dkg étcsoki
1,5 dl tejszín
1 nagyobb mangó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mangót 4-5 nappal a felhasználás előtt 1 banán vagy narancs társaságában, papírzacsiban érleljük. Finoman megnyomva érezni kell, hogy puha a gyümölcs.
18 cm kapcsos tortaforma.
160 'C előmelegítjük a sütőt.

Elkészítés

A piskótához a lágy vajat elkeverjük, a cukorral-mézzel majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat. A kakaóport és a választott fűszereket is hozzádolgozzuk, felöntjük a fél deci vízzel majd a sütőporos lisztet is kis adagokban hozzákeverjük. A masszát vajjal kikent tortaformába szedjük, elegyengetjük, és a tetejét megszórjuk a durvára vágott csokidarabokkal. 160'C sütőben 30 percig sütjük, majd kihűtjük és félbevágjuk.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük (épp ne forrjon fel) és a csokit beletördeljük, a forró tejszínbe addig keverjük, míg szép fényes krémet kapunk. (itt akár ízesíthetjük is a csokikrémünk fahéjjal, vaníliával, gyömbérrel, chilivel, kardamomnal ami megy a tészta fűszereihez)
Amíg folyós a krém (langyos) elkezdjük a torta összeállítását.
Az alsó tortalapot megrakjuk mangódarabokkal a legegyszerűbb a mangó két oldaláról levágni két szép nagy darabot a középső magot kikerülve majd úgy, hogy a héját ne vágjuk, át a gyümölcshúst felkockázzuk, és egy mozdulattal kifordítjuk, a héj összefogja a kis mangósündisznót :D díszítésnek is használhatjuk. A tortába kb. egy fél mangót tudunk belepakolni. A mangókockák tetejét megcsurgatjuk a csokikrémünk felével a másik felét pedig egy habverővel 5-6 percig habosítjuk, ahogy hűl és habosodik világosabb is lesz és sűrűbb, nem lesz tejszínhab habos, de finom csokihabot kapunk. Ezzel kenjük meg a mangó tetejét, majd befedjük a másik tortalappal. ( 3. kép) A tetejét én nem díszítettem külön, mert jól láthatóak voltak a csokidarabkák ahogy belesültek, de bevonható tortabevonóval vagy tejszínhabbal. Tálaláskor mangódarabokkal díszíthető.

Tálalás

8 szelet.

Tárolás

Fogyasztás előtt hűtőben 1-2 órát összeérhet.

Alternatív elkészítés

Nálam ez a csokitorta alaprecept és bármilyen más gyümölccsel is finom, a fűszerezést azért írtam opcionálisra, mert mindenki ízlése szerint tudja variálni, így mindig kicsit más a csokitorta :D Nálam a mangóhoz a gyömbér és fahéj ment :)
Csokitorta mangóval Csokitorta mangóval Csokitorta mangóval

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
62 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!