Csokitorta mangóval
Hozzávalók
piskóta:
fűszerek:
krém:
Elkészítés
Előkészítés
18 cm kapcsos tortaforma.
160 'C előmelegítjük a sütőt.
Elkészítés
A krémhez a tejszínt felmelegítjük (épp ne forrjon fel) és a csokit beletördeljük, a forró tejszínbe addig keverjük, míg szép fényes krémet kapunk. (itt akár ízesíthetjük is a csokikrémünk fahéjjal, vaníliával, gyömbérrel, chilivel, kardamomnal ami megy a tészta fűszereihez)
Amíg folyós a krém (langyos) elkezdjük a torta összeállítását.
Az alsó tortalapot megrakjuk mangódarabokkal a legegyszerűbb a mangó két oldaláról levágni két szép nagy darabot a középső magot kikerülve majd úgy, hogy a héját ne vágjuk, át a gyümölcshúst felkockázzuk, és egy mozdulattal kifordítjuk, a héj összefogja a kis mangósündisznót :D díszítésnek is használhatjuk. A tortába kb. egy fél mangót tudunk belepakolni. A mangókockák tetejét megcsurgatjuk a csokikrémünk felével a másik felét pedig egy habverővel 5-6 percig habosítjuk, ahogy hűl és habosodik világosabb is lesz és sűrűbb, nem lesz tejszínhab habos, de finom csokihabot kapunk. Ezzel kenjük meg a mangó tetejét, majd befedjük a másik tortalappal. ( 3. kép) A tetejét én nem díszítettem külön, mert jól láthatóak voltak a csokidarabkák ahogy belesültek, de bevonható tortabevonóval vagy tejszínhabbal. Tálaláskor mangódarabokkal díszíthető.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Csokitorta mangóval
Hozzávalók
piskóta:
fűszerek:
krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
18 cm kapcsos tortaforma.
160 'C előmelegítjük a sütőt.
Elkészítés
A krémhez a tejszínt felmelegítjük (épp ne forrjon fel) és a csokit beletördeljük, a forró tejszínbe addig keverjük, míg szép fényes krémet kapunk. (itt akár ízesíthetjük is a csokikrémünk fahéjjal, vaníliával, gyömbérrel, chilivel, kardamomnal ami megy a tészta fűszereihez)
Amíg folyós a krém (langyos) elkezdjük a torta összeállítását.
Az alsó tortalapot megrakjuk mangódarabokkal a legegyszerűbb a mangó két oldaláról levágni két szép nagy darabot a középső magot kikerülve majd úgy, hogy a héját ne vágjuk, át a gyümölcshúst felkockázzuk, és egy mozdulattal kifordítjuk, a héj összefogja a kis mangósündisznót :D díszítésnek is használhatjuk. A tortába kb. egy fél mangót tudunk belepakolni. A mangókockák tetejét megcsurgatjuk a csokikrémünk felével a másik felét pedig egy habverővel 5-6 percig habosítjuk, ahogy hűl és habosodik világosabb is lesz és sűrűbb, nem lesz tejszínhab habos, de finom csokihabot kapunk. Ezzel kenjük meg a mangó tetejét, majd befedjük a másik tortalappal. ( 3. kép) A tetejét én nem díszítettem külön, mert jól láthatóak voltak a csokidarabkák ahogy belesültek, de bevonható tortabevonóval vagy tejszínhabbal. Tálaláskor mangódarabokkal díszíthető.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?