Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Barackos focilabda

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Barackos focilabda
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 8-12 szelethez

Kevert tésztához

Ropogós tésztához

  • 150 g babapiskóta
  • 100 g Rama

Csokoládé krémhez

Fűhöz

Ezenkívül

  • 150 g sárgabarack befőtt

Elkészítés

Előkészítés

A sütőformát kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Kevert tészta:
A margarint egy keverőedényben a konyhai robotgép keverő spiráljával habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, a citrom aromát, és az egészet sűrű masszává keverjük. A tojásokat egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet a legalacsonyabb fokozaton sima tésztává keverjük. A massza 2/3 részét egyenletesen elsimítjuk a 40x30 cm-es tepsiben, majd a maradék 1/3 részhez hozzáadjuk a kakaóport és a tejet, a tepsit teljesen kitöltjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a sütemény kihűlt, a sütőpapírt eltávolítjuk.

Ropogós tészta:
Egy darab sütőpapírra egy 21 cm átmérőjű kört rajzolunk. A babapiskótát egy fagyasztózacskóba tesszük, és összezúzzuk. Egy főzőedényben a margarint megolvasztjuk. Az edényt a tűzről lehúzzuk, és a morzsát hozzáadjuk. A masszát a sütőpapírra rajzolt kör sablonon egyenletesen elsimítjuk, és hűvös helyre tesszük.

A kevert tésztából egy pohár vagy kiszúróforma segítségével 8 cm átmérőjű köröket szúrunk ki. A világos köröket hatszögletű formává, a kakaós köröket ötszögletű formává szabjuk. A tésztamaradékokat egy keverőedénybe tesszük, összemorzsoljuk tejjel, és a rumaromával meglocsoljuk.

Egy keverőtálat fóliával kibélelünk. A tál belsejét az öt- és a hatszögletű lapokkal kirakjuk a focilabda mintázata szerint.

Csokoládékrém:
A mousse krémet a tasakon feltüntetett leírás szerint, de csak 100 ml tejszín és 100 ml tej felhasználásával elkészítjük. A rum aromás tejbe áztatott morzsát a krémhez keverjük. A krémet a tálba öntjük, és elsimítjuk. A ropogós tésztát sütőpapírral együtt ráfordítjuk, és az egészet egy éjszakán át a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A marcipán masszát a porcukorral és az ételszínezékkel összegyúrjuk. A masszát egy szűrőn átnyomjuk, hogy „fűhöz” hasonló reszeléket kapjunk.

A süteményt egy desszertes tányérra fordítjuk. A barackbefőttet egy szűrőn át egy főzőedénybe passzírozzuk, picit felfőzzük, és egy ecset segítségével a labdát bevonjuk. A füvet dekoratívan a labda köré szórjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!