Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lúdláb torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

8 tojás
8 ek. cukor
5 ek. liszt

Krémhez:

7 dl tej
15 dkg cukor
10 dkg mazsola
rum vagy aroma (ízlés szerint)
10 dkg vaj
meggy (ízlés szerint)

Tetejére:

15 dkg tortabevonó
2 ek. étolaj
2-3 dkg vaj

Díszítéshez:

2-3 dl cukrászhab (meggle vagy hulala)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból sütünk egy hagyományos kakaós piskótát, kerek vagy szögletes formában. Kihűlés után 3 lapra vágjuk. A krémhez kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingot és a kakaót, hozzáadjuk a cukrot, vanillin cukrot, rumot vagy aromát, mazsolát és jól összefőzzük. Tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és alaposan kikavarjuk. Ezután hozzáadjuk a jól lecsurgatott meggybefőttet, és ha kihűlt a krém megtöltjük a tortát. A tortabevonót az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, belekavarjuk a vajat és a tortát bevonjuk vele. A cukrászhabot kemény habbá verve, ízlés szerint díszítjük.

Tálalás

Kb.:16 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk!
Lúdláb torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!