Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokitorta

Ancsa9 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6464-ancsa9
Csokitorta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Piskóták

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

  • 0,5 tábla étcsoki
  • 3 evőkanál hab
Ancsa9 Ancsa9 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Sütés előtt pár órával a tojás felveréséhez szánt tálakat, (én fém tálakat szoktam használni a tojás felveréséhez, ugyanis tapasztalataim szerint nagyobb térfogatot nyer a tojás fém edényben) tegyük hűtőbe. A lisztet és a sütőport szitáljuk át, ugyanis a tészta sokkal levegősebb, omlósabb lesz.

Kakaós piskótát sütünk,28 cm-es tortaformában,170 C°-on,30 percig. Kemény habbá verjük a tejszínt a habfixálóval. Annyi habot vegyünk ki, amennyi a torta díszítéséhez szükséges, a többit keverjük ki kakaós habnak. A készre sült tésztát kenjük meg lekvárral még melegen, nagyon finom ízt ad a tortának. Vágjuk ketté, vagy háromfelé és töltsük meg a kakaós habbal. A maradékot a torta tetejére, oldalára kenjük el. Habzsák segítségével díszítsük ízlés szerint a fehér habbal, majd a fél tábla csokit vágjuk kicsi darabokra és tegyük a torta tetejére ezt is ízlés szerint.

Tárolás

2-3 órát hűtőbe hűtjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!