Kristóf Mickey egere
Hozzávalók
Kristóf Mickey egere
krém:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Előmelegített sütőben kb. 170 c fokon kb. 20-25 percig /Tűpróba/sütjük. Még egyszer elkészítjük ezt az adagot és kicsi tepsibe, vagy tortaformába tesszük és megsütjük. Az egyik lesz a fej a másikból kivágtuk a füleket nagy fánk szaggatóval, vagy a sütire helyezzünk egy kisebb fedőt és körbe vágjuk késsel a tésztát. Ha kihűlt a tészta kettévágjuk és megkenjük a krémmel, hagyhatunk krémet a díszítéshez. A pudingot a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, a Ramát a kakaóval és a porcukorral habosra keverjük, a kettőt összekeverjük és a sütibe kenjük.
A marcipán masszát átgyúrjuk, majd fóliával kinyújtjuk.
Mivel nem kaptunk fekete marcipánt és nem jöttünk rá, hogyan tudnánk feketét csinálni így kék lett a díszítés, amit Kristóf édesanyja szabott ki nagyon ügyesen. Most már tudom a maradék fehér marcipánból meggylével tudtunk volna pirosat csinálni. A feketét, nem tudom, de a krémmel, ha kakaóport teszünk bele, egészen sötétbarnát tudunk készíteni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Kristóf Mickey egere
Hozzávalók
Kristóf Mickey egere
krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Előmelegített sütőben kb. 170 c fokon kb. 20-25 percig /Tűpróba/sütjük. Még egyszer elkészítjük ezt az adagot és kicsi tepsibe, vagy tortaformába tesszük és megsütjük. Az egyik lesz a fej a másikból kivágtuk a füleket nagy fánk szaggatóval, vagy a sütire helyezzünk egy kisebb fedőt és körbe vágjuk késsel a tésztát. Ha kihűlt a tészta kettévágjuk és megkenjük a krémmel, hagyhatunk krémet a díszítéshez. A pudingot a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, a Ramát a kakaóval és a porcukorral habosra keverjük, a kettőt összekeverjük és a sütibe kenjük.
A marcipán masszát átgyúrjuk, majd fóliával kinyújtjuk.
Mivel nem kaptunk fekete marcipánt és nem jöttünk rá, hogyan tudnánk feketét csinálni így kék lett a díszítés, amit Kristóf édesanyja szabott ki nagyon ügyesen. Most már tudom a maradék fehér marcipánból meggylével tudtunk volna pirosat csinálni. A feketét, nem tudom, de a krémmel, ha kakaóport teszünk bele, egészen sötétbarnát tudunk készíteni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?