Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pekándiós kókuszos csokitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

120 g étcsokoládé
125 ml víz
4 tojás (különválasztva)
250 g liszt
1 tk. szódabikarbóna
1/4 tk. só
225 g vaj
400 g cukor
1 tk. vanília kivonat
250 ml író

A töltelékhez:

4 tojássárgája
340 ml cukrozatlan sűrített tej
1 1/2 tk. vanília kivonat
300 g cukor
85 g vaj
200 g kókuszpehely
150 g pekándió (durvára vágva)

A díszítéshez:

néhány felezett pekándió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180℃-ra. Vajazzunk és lisztezzünk ki három 23 cm-es tortaformát.
Olvasszuk meg a csokit a vízzel mikrohullámú sütőben.

Elkészítés

Verjük habbá a tojásfehérjéket és tegyük félre. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Egy nagy keverőtálban habosítsuk ki a vajat a cukorral. Egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját. Keverjük bele a csokit és a vaníliát, majd a lisztes keveréket, az íróval felváltva szintén keverjük hozzá. Óvatosan forgassuk a tojásfehérjehabot a tésztába. Osszuk el a keveréket a tortaformákban és toljuk a sütőbe őket. Süssük kb. 30 percig. A sütőből kivéve hagyjuk néhány percig a formában pihenni, majd rácsra borítva hagyjuk a lapokat teljesen kihűlni.
A töltelékhez, keverjük simára a tojássárgájákat a sűrített tejjel és a vaníliával. Adjuk hozzá a cukrot és a vajat. Tegyük a tűzre és közepes lángon melegítsük, amíg besűrűsödik és aranyszínű nem lesz (kb. 12 perc). Vegyük le a tűzről és keverjük bele a kókuszt és a pekándiót. Hagyjuk hűlni, amíg kenhető állagú nem lesz.
A lapokat a krémmel rétegezzük, majd a torta tetejét a felezett diókkal díszítjük.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Ez egy igazi amerikai klasszikus (German's chocolate cake). Egy amerikai csokoládékészítőről, Sam Germanról kapta a nevét.
Pekándiós kókuszos csokitorta Pekándiós kókuszos csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!