Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés farönk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

8 db tojás
8 púpozott evőkanál liszt
8 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál víz

A krémhez:

3 dl tejszín
20 dkg kristálycukor
20 dkg Rama
10 dkg fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

24 cm-es tortaformát kikenem margarinnal, megszórom liszttel.

Elkészítés

A 8 tojásból meg hozzávalóiból 24 cm-es tortaformában megsütöttem a csokis piskótát. Előző nap készítek el mindent, mert a krémet is le kell a hűtőben jól hűteni. A 3 dl tejszínt a cukorral felteszem forrni kb. 7-9 percig, állandóan kevergetve, majd a margarint is hozzáteszem, és még 7 percig teljes lángon addig forralom, míg elolvad benne. Leveszem a tűzhelyről, és beleszitálom kis adagonként, a kakaóport. Amikor teljesen kihűl a sima krém, akkor 24 órára behűtöm a hűtőben, és másnap robotgéppel felhabosítom, ami kb. 10 perc. Vagyis elkészítem a párizsi krémet. 3 lapba vágom a tortalapot, és ezzel megkenem őket, majd az oldalát is, és bevonom a gőz felett megolvasztott csokival. Ez már ízlés dolga. Úgy készítettem el, hogy hasonlítson, egy farönkre. Fehér csokival évgyűrűket kreáltam rá, és marcipán medvével, meg gombákkal, virággal díszítettem. Fiú gyereknek készült.

Tálalás

12 szeletes.

Tárolás

Hűtőben, 1 hétig is fogyasztható tároló dobozban.
Csokoládés farönk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!