Epres csokitorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Eperpüré:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Az eperpüréhez valókat összekeverjük a zselésítő anyag kivételével, és lassú tűzön besűrítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, vagy pektint. Kihűtjük.
A krémhez 2 dl tejszínt egy lábasba teszünk, a többit kemény habbá verjük a habfix-szel. A kivett tejszínt melegíteni kezdjük lassú tűzön, ha már meleg beledobáljuk a kockákra tört csokit és a pillecukrot. Kicsit hagyjuk kézmelegre hűlni, hozzáadjuk az eperpürét, kikeverjük, majd a tejszínhabhoz adagoljuk és spatulával vagy fakanállal beledolgozzuk. Ha teljesen kihűlt, a három lapra vágott piskótába adagoljuk. Ha marad annyi krém, díszíthetjük azzal, de bevonhatjuk marcipánnal, vagy fondant-nal.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Epres csokitorta
Hozzávalók
Krém:
Eperpüré:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Az eperpüréhez valókat összekeverjük a zselésítő anyag kivételével, és lassú tűzön besűrítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, vagy pektint. Kihűtjük.
A krémhez 2 dl tejszínt egy lábasba teszünk, a többit kemény habbá verjük a habfix-szel. A kivett tejszínt melegíteni kezdjük lassú tűzön, ha már meleg beledobáljuk a kockákra tört csokit és a pillecukrot. Kicsit hagyjuk kézmelegre hűlni, hozzáadjuk az eperpürét, kikeverjük, majd a tejszínhabhoz adagoljuk és spatulával vagy fakanállal beledolgozzuk. Ha teljesen kihűlt, a három lapra vágott piskótába adagoljuk. Ha marad annyi krém, díszíthetjük azzal, de bevonhatjuk marcipánnal, vagy fondant-nal.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?