Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres csokitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

345 g Rama
345 g porcukor
255 g liszt
6 tojás
csipet só

Krém:

6 dl habtejszín
150 g fehércsoki
69 g pillecukor
eperpüré
10 dkg darabolt eper

Eperpüré:

50 dkg eper (friss vagy fagyasztott)
2 ek. méz a gyümölcs édességétől függően
citromlé ízlés szerint
2 ek. pektin vagy Dr. Oetker Őrölt zselatin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az epret megmossuk, a hozzávalókat kimérjük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A piskóta hozzávalóit elkeverjük egy tálban és 170°C-on készre sütjük. (Szurkáláskor nem marad tészta a villán.)
Az eperpüréhez valókat összekeverjük a zselésítő anyag kivételével, és lassú tűzön besűrítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, vagy pektint. Kihűtjük.
A krémhez 2 dl tejszínt egy lábasba teszünk, a többit kemény habbá verjük a habfix-szel. A kivett tejszínt melegíteni kezdjük lassú tűzön, ha már meleg beledobáljuk a kockákra tört csokit és a pillecukrot. Kicsit hagyjuk kézmelegre hűlni, hozzáadjuk az eperpürét, kikeverjük, majd a tejszínhabhoz adagoljuk és spatulával vagy fakanállal beledolgozzuk. Ha teljesen kihűlt, a három lapra vágott piskótába adagoljuk. Ha marad annyi krém, díszíthetjük azzal, de bevonhatjuk marcipánnal, vagy fondant-nal.

Tálalás

A recept 26 cm-es tortaformára elég.

Tárolás

Hűtve tároljuk max. 3 napig.

Alternatív elkészítés

Ha a tészta teteje már megsült, de a belseje még nem, takarjuk le sütőpapírral és vegyük lejjebb 20°C-kal a sütő hőfokát, így nem ég szenesre.
Epres csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!