Toblerone torta
Hozzávalók
A kevert tésztához:
A tetejére:
A megszóráshoz és a meglocsoláshoz:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
2. A tésztához a vajat vagy margarint robotgéppel a legmagasabb fokozaton simára elkeverjük. Fokozatosan a cukrot és vanillincukrot is belekeverjük. A keverést addig folytatjuk, amíg egységes masszát kapunk. A tojásokat és a tojássárgáját egyenként belekeverjük (mindegyiket kb. 1/2 percig).
3. A lisztet az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyítjük, átszitáljuk és adagonként, a likőrrel felváltva közepes fokozaton hozzákeverjük. A tésztát (26 cm átmérőjű, kikent, sütőpapírral bélelt) tortaformába töltjük és elsimítjuk. A habmasszából a tésztára pöttyöket nyomunk, mandulával megszórjuk és rácsra helyezve a sütőbe tesszük.
Felső/alsó hőfok: 160-180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütőnél: 140-160 °C (előmelegítés nélkül)
Gázsütőnél: kb. 2-es fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: kb. 50 perc
4. Sütés után a tortakarikát a tésztától elválasztjuk és eltávolítjuk. A tésztát a tortalap aljától és a sütőpapírtól elválasztjuk, süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Végül a lapot vízszintesen egyszer elvágjuk, az alsó lapot tortástálra tesszük és a megtisztított tortakarikát - sütőpapírral bélelve - köré helyezzük. A tortalapot a likőrrel meglocsoljuk.
5. A pudingporból 400 ml tejszínnel és 200 ml tejjel a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük a pudingot, végül a likőrt belekeverjük. A csokoládét apróra vagdaljuk, beleforgatjuk és a krémmel az alsó lapot megkenjük. A második lapot a habcsókokkal ráhelyezzük.
6. A díszítés előtt a tortakarikát késsel óvatosan elválasztjuk és eltávolítjuk. A csokoládét szeletekre vágjuk, a torta tetején elosztjuk és 2-3 ujjnyi szélességben a torta szélét körben porcukorral megszórjuk. Azonnal tálalhatjuk.
Toblerone torta
Hozzávalók
A kevert tésztához:
A tetejére:
A megszóráshoz és a meglocsoláshoz:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A tésztához a vajat vagy margarint robotgéppel a legmagasabb fokozaton simára elkeverjük. Fokozatosan a cukrot és vanillincukrot is belekeverjük. A keverést addig folytatjuk, amíg egységes masszát kapunk. A tojásokat és a tojássárgáját egyenként belekeverjük (mindegyiket kb. 1/2 percig).
3. A lisztet az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyítjük, átszitáljuk és adagonként, a likőrrel felváltva közepes fokozaton hozzákeverjük. A tésztát (26 cm átmérőjű, kikent, sütőpapírral bélelt) tortaformába töltjük és elsimítjuk. A habmasszából a tésztára pöttyöket nyomunk, mandulával megszórjuk és rácsra helyezve a sütőbe tesszük.
Felső/alsó hőfok: 160-180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütőnél: 140-160 °C (előmelegítés nélkül)
Gázsütőnél: kb. 2-es fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: kb. 50 perc
4. Sütés után a tortakarikát a tésztától elválasztjuk és eltávolítjuk. A tésztát a tortalap aljától és a sütőpapírtól elválasztjuk, süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Végül a lapot vízszintesen egyszer elvágjuk, az alsó lapot tortástálra tesszük és a megtisztított tortakarikát - sütőpapírral bélelve - köré helyezzük. A tortalapot a likőrrel meglocsoljuk.
5. A pudingporból 400 ml tejszínnel és 200 ml tejjel a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük a pudingot, végül a likőrt belekeverjük. A csokoládét apróra vagdaljuk, beleforgatjuk és a krémmel az alsó lapot megkenjük. A második lapot a habcsókokkal ráhelyezzük.
6. A díszítés előtt a tortakarikát késsel óvatosan elválasztjuk és eltávolítjuk. A csokoládét szeletekre vágjuk, a torta tetején elosztjuk és 2-3 ujjnyi szélességben a torta szélét körben porcukorral megszórjuk. Azonnal tálalhatjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?