Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládékrémes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokoládékrémes torta

10 db tojás
10 ek. cukor
7 ek. liszt
csipet só

Krémhez:

0,5 l cukrozott növényi tejszín
10 dkg étcsokoládé
7 dl tej
5-6 ek. cukor (ízlés szerint)
5-6 ek. meggylekvár
4-5 ek. rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból sütünk egy kerek kakaós piskótalapot, 26-28cm-es tortaformába. A tejszínt kemény habbá verjük, és tegyünk félre annyit, hogy a torta díszítéséhez elég legyen. A pudingport keverjük csomómentesre kevés tejben a cukorral, kakaóval és a többi tejet hozzáadva főzzük sűrűre. Az előzőleg apróra tört csokoládét adjuk a forró pudinghoz és olvadásig keverjük. A langyosra hűlt pudingot mixerrel kicsit kihabosítjuk és beleforgatjuk a tejszínbe. Piskótánkat 3lapra vágjuk, a krémet három részre osztjuk. Az alsó lapot megkenjük rummal, majd meggylekvárral és erre halmozunk egy rész krémet. Középső lapot ráhelyezzük, kissé lenyomkodjuk, majd megkenjük rummal, lekvárral és a krémmel. Felső lapot ráhelyezzük, ezt is kissé lenyomkodjuk. Vékonyan megkenjük oldalát tetejét lekvárral,és a maradék krémmel bevonjuk,majd a félre tett tejszínnel díszítjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, fogyasztás előtt jól hűtsük le!
Csokoládékrémes torta Csokoládékrémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!