Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csupacsoki torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csupacsoki torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

Ezenkívül

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot jól habosra verjük. Majd fokozatosan hozzáadjuk az aromát és a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztott tortabevonót. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. Végül hozzákeverjük a darált mandulát. A tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk.

Az alsó tortalapot egy tortatálra tesszük. A kakaót az aromával elkeverjük, és a tésztát meglocsoljuk.

A krémhez a tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett kemény habbá verjük. A tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztott tortabevonót az aromával elkeverjük, majd a tojáshabhoz keverjük. A tejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd a tojáshabhoz forgatjuk. A krém felét a tortalapon elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot, és enyhén megnyomjuk. A maradék krémet a torta tetején és oldalán elsimítjuk. Kakaóporral és pirított mandulaszeletekkel meghintve tálaljuk.

Vélemények

SzilvaSmiss

SzilvaSmiss
2012.03.11. | 22:13

Vegyes a véleményem a tortáról: a piskóta jól sikerült, finom lett. A recept szerint 26 cm-es formát kell használni, nekem ebben ez a mennyiség nem lett olyan magas, mint a képen, talán 24 cm-rel. Illetve, a krémből nem hogy a díszítésre, az oldalára sem maradt, 1,5x-es mennyiséggel kellene csinálni a krémet, ami viszont nagyon finom volt.
Klicker76

Klicker76
2011.11.22. | 14:53

Finomra sikerült, ajánlom mindenkinek!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!