Az én narancsos csokis tortám
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat habosra verem a cukorral, majd hozzákeverem az olajat, a narancslevet, és a joghurtot is.
Hozzáadom a lisztkeverékhez, és az egészet beleöntöm a kivajazott formába. 40-45 percig sütöm.
A krémhez a mascarponét, a mézet, a vaníliás cukrot, és a narancs reszelt héját, illetve levét robotgéppel kicsit krémesre keverem.
Amikor kész a piskóta, és ki is hűlt, ketté- (de ha tudom három) felé vágom.
A csokit vízgőz felett felolvasztom.
A tortalapot megkenem a csokival, majd a mascarponével, és megszórom a maggal is. Ráhelyezem a következő lapot. Azt is megkenem a krémekkel, és megszórom maggal, majd az utolsó lapot is ráhelyezem, és megkenem a maradék mascarponével. Maggal díszítem. Hűtőbe teszem, hogy egy kicsit megszilárduljon.
Az én narancsos csokis tortám
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat habosra verem a cukorral, majd hozzákeverem az olajat, a narancslevet, és a joghurtot is.
Hozzáadom a lisztkeverékhez, és az egészet beleöntöm a kivajazott formába. 40-45 percig sütöm.
A krémhez a mascarponét, a mézet, a vaníliás cukrot, és a narancs reszelt héját, illetve levét robotgéppel kicsit krémesre keverem.
Amikor kész a piskóta, és ki is hűlt, ketté- (de ha tudom három) felé vágom.
A csokit vízgőz felett felolvasztom.
A tortalapot megkenem a csokival, majd a mascarponével, és megszórom a maggal is. Ráhelyezem a következő lapot. Azt is megkenem a krémekkel, és megszórom maggal, majd az utolsó lapot is ráhelyezem, és megkenem a maradék mascarponével. Maggal díszítem. Hűtőbe teszem, hogy egy kicsit megszilárduljon.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?