Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Az én narancsos csokis tortám

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

125 g teljes kiőrlésű liszt
100 g finom liszt
1 tk. szódabikarbóna
125 g cukor
3 db tojás
150 g joghurt
150 ml olaj (olíva)
1 db narancs

Krém:

250 g mascarpone
1 db narancs
2-4 ek. méz (ízlés szerint)
0,5 tábla étcsokoládé
szeletelt mandula vagy dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kivajazok egy tortaformát, a sütőt pedig előmelegítem 180 fokra.

Elkészítés

A piskótához összekeverem a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a narancshéjat, és a kakaót.
A tojásokat habosra verem a cukorral, majd hozzákeverem az olajat, a narancslevet, és a joghurtot is.
Hozzáadom a lisztkeverékhez, és az egészet beleöntöm a kivajazott formába. 40-45 percig sütöm.
A krémhez a mascarponét, a mézet, a vaníliás cukrot, és a narancs reszelt héját, illetve levét robotgéppel kicsit krémesre keverem.
Amikor kész a piskóta, és ki is hűlt, ketté- (de ha tudom három) felé vágom.
A csokit vízgőz felett felolvasztom.
A tortalapot megkenem a csokival, majd a mascarponével, és megszórom a maggal is. Ráhelyezem a következő lapot. Azt is megkenem a krémekkel, és megszórom maggal, majd az utolsó lapot is ráhelyezem, és megkenem a maradék mascarponével. Maggal díszítem. Hűtőbe teszem, hogy egy kicsit megszilárduljon.
Az én narancsos csokis tortám

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!