Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos csokitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 db tojás
6 ek. cukor
0,5 dl víz
3 ek. finomliszt
2 ek. rétesliszt
1 csipet só

Krém:

1 db Rama
20 dkg cukor
1 tábla csokoládé (pl.: étcsokoládé,75-85%-os)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a vizet. A lisztet, a kakaót, és a sütőport elegyítjük, majd rászitáljuk a tojásfehérjére. Ráöntjük a tojássárgáját, majd mindhárom alkotóelemet lyukas fakanállal, körkörös mozdulatokkal, óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral, vagy vajjal-liszttel kibélelt tortaformába öntjük, és közepes lángon megsütjük.
2. Krém: A margarint a cukorral habosra keverem. A pudingot a csomagoláson leírtak alapján elkészítem. Ha kihűlt, a margarinos cukorral összekeverem, majd a felolvasztott csokit is hozzáadom. Jó alaposan összekeverem.
3. A kihűlt tortalapokat kedvünk szerint tölthetjük a csokikrémmel, és a narancslekvárral. Én, ha jól emlékszem, megkentem a tortalapokat a lekvárral, majd rákentem a csokikrémet is. De tortalaponként felváltva is kenhetjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk hangsúlyosra a narancs ízt. Akár málnával is el tudom képzelni.

Alternatív elkészítés

A pillecukor fondant elkészítését videóval megtalálod az interneten.
Narancsos csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
66 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!