Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokikrémes-emeletes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Alsó tortakoronghoz:

6 db tojás
12 ek. cukor
6 ek. víz
12 ek. liszt

Felső koronghoz:

4 db tojás
8 ek. cukor
4 ek. víz
8 ek. liszt

Krémhez:

7,5 dl tej
pár csepp rumaroma
40 dkg vaj
40 dkg porcukor

Bevonáshoz:

5 dl hulala
ételfesték (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és vízzel addig kavarjuk, míg egészen sűrű, habos massza nem lesz és kifehéredik. Fehérjét kemény habbá verjük. Lisztet átszitáljuk és sütőporral összekeverjük. A habos tojássárgájához felváltva kanalanként adjuk hozzá a tojáshabot és a sütőporos lisztet. Egy sütőpapírral bélelt 26-os tortaformába megsütjük, és kihűtjük. A kisebbik tortakorongot ugyanígy készítjük el, és egy 18-19 cm-es formában sütjük. Krémhez a pudingot kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és sűrűre főzzük. Amíg hűl, a vajat a cukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk, és mixerrel kihabosítjuk. A piskóta korongokat 3-3 lapra vágjuk és megtöltjük úgy, hogy az oldalát, tetejét is bevonjuk a krémmel. Jó ha hűtőben hagyjuk megdermedni 1-2 órát! A hulalát kemény habbá verjük, a megtöltött tortakorongokat egymásra helyezzük, és bevonjuk a tejszínnel, majd ízlés szerint díszítjük.

Tálalás

Kb.22 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Csokikrémes-emeletes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!