Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bogyó és Babóca torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Lapokhoz:

12 tojás
60 dkg cukor
72 dkg liszt
1 dl olaj
4 dl tej

fél torta:

3 tojás
15 dkg cukor
pici olaj
1 dl tej
18 dkg liszt

Csokikrémhez:

1,5 l tej
40 dkg cukor
1 kg margarin

Krém:

1,5 dl víz
4 dl hulala

A bevonáshoz és a díszítéshez:

5 dl hulala
különböző ételfesték, fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A figurákat előre el lehet készíteni.

Elkészítés

Négy különböző színű lapot sütünk. A 3 tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a 3 tojássárgát 9 dkg cukorral, pici olajjal, 1 dl tejjel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Kb. 35×40 cm-es lapot sütünk. Sárgát, barnát egy kevés kakaóporral, pirosat és zöldet pedig úgy, hogy ételfestéket teszünk a tojássárgás keverékhez.
A 4 tojásból sütünk egy 26 cm-es tortakarikát. Félbevágjuk keresztbe és hosszába is. Megtöltjük a krémmel, amihez a pudingot a vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a felvert hulalát. Majd elosztjuk több részre és különböző színűre festjük.
A csokikrémhez a pudingokat a cukorral a tejben megfőzzük. Ha kihűlt jól kikeverjük és a kihabosított margarinnal összekeverjük. Ezzel töltjük meg a különböző színű lapokat.
Jól lehűtjük a tortákat, és bevonjuk a maradék felvert hulalával, amit szintén megszínezhetünk! A félkör tortából kis darabkákat kivágunk, így lesz lépcsős formájú az egyik fele.
Különböző figurákkal díszítjük még a Bogyón és a Babócán kívül.

Tálalás

Kb. 60 szelet

Tárolás

Hűtőben.
Bogyó és Babóca torta Bogyó és Babóca torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!