Szülinapi csokoládés grillázstorta
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A grillázshoz:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral (én a robotgép legnagyobb fokozatán 5 percig habverőztem). A lisztet, kakaóport, darált diót és a sütőport összevegyítjük.
A tojáshabot és a lisztes keveréket felváltva, kis adagokban hozzákeverjük a tojássárgás-cukros krémhez.
E kész masszát egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában megsütjük.
180 fokon 25 perc múlva lett sikeres a tűpróba.
A krémhez összefőzzük a lisztet a tejjel és kihűtjük. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd összekeverjük a két anyagot. Beleszórjuk a darált diót, beleöntjük a rumot, és addig folytatjuk a keverést, amíg homogén krémmé válik.
Végül belekeverjük az összezúzott grillázst.
Itt a blogban, már talán háromszor is leírtam, de ismétlés a tudás anyja: egy tapadásgátlós lábasban egy maréknyi dióbelet szétterítünk. Megszórjuk kristálycukorral, és addig hevítjük kavargatás nélkül, amíg a cukor megkaramellázódik. Ez az idő épp elég arra, hogy a dió is megpiruljon. Ha kész, egy sütőpapírral letakart vágódeszkán szétterítjük és megvárjuk, amíg kihűl. Akkor darabokra tördeljük és mozsárban, vagy aprítógépben összezúzzuk.
A tortát kettévágjuk és megtöltjük, majd kívülről is bevonjuk a krémmel. A tetejét megszórjuk konyhakéssel gyalult csokoládéforgácsokkal.
Szülinapi csokoládés grillázstorta
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A grillázshoz:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral (én a robotgép legnagyobb fokozatán 5 percig habverőztem). A lisztet, kakaóport, darált diót és a sütőport összevegyítjük.
A tojáshabot és a lisztes keveréket felváltva, kis adagokban hozzákeverjük a tojássárgás-cukros krémhez.
E kész masszát egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában megsütjük.
180 fokon 25 perc múlva lett sikeres a tűpróba.
A krémhez összefőzzük a lisztet a tejjel és kihűtjük. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd összekeverjük a két anyagot. Beleszórjuk a darált diót, beleöntjük a rumot, és addig folytatjuk a keverést, amíg homogén krémmé válik.
Végül belekeverjük az összezúzott grillázst.
Itt a blogban, már talán háromszor is leírtam, de ismétlés a tudás anyja: egy tapadásgátlós lábasban egy maréknyi dióbelet szétterítünk. Megszórjuk kristálycukorral, és addig hevítjük kavargatás nélkül, amíg a cukor megkaramellázódik. Ez az idő épp elég arra, hogy a dió is megpiruljon. Ha kész, egy sütőpapírral letakart vágódeszkán szétterítjük és megvárjuk, amíg kihűl. Akkor darabokra tördeljük és mozsárban, vagy aprítógépben összezúzzuk.
A tortát kettévágjuk és megtöltjük, majd kívülről is bevonjuk a krémmel. A tetejét megszórjuk konyhakéssel gyalult csokoládéforgácsokkal.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?