Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szülinapi csokitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

12 db tojás
15 dkg cukor
12 ek. rétesliszt (csapott)

Krém:

6 tojás
37 dkg cukor
9 ek. liszt
6 dl tej
5 tábla csoki
50 dkg margarin

Díszítés:

csokoládé rózsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A krémet érdemes egy nappal korábban elkészíteni, így lesz ideje teljesen kihűlni és könnyen lehet, majd vele dolgozni.

Elkészítés

Először a krémet készítjük el: a tojásokat a cukorral, a liszttel és a tejjel alaposan kikeverjük és felfőzzük. Amikor jó sűrű levesszük a tűzről és beletördeljük a csokikat. Ezt is jól elkeverjük és kihűtjük, néha megkeverjük. A margarint alaposan kikeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a csokis krémet! Robotgéppel kb. 5 perc alatt összedolgozzuk. Hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni. Én egy egész éjszakát hagytam neki.
Tészta: a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd beleszórjuk a lisztet, sütőport és a kakaót is. Robotgéppel ezt is alaposan eldolgozzuk! Belekanalazzuk a habot és óvatosan beleforgatjuk! Sütőpapíros formába öntjük és 30 perc alatt 160 fokon megsütjük. Amikor megsült, kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Összeállítás: A jól kihűlt krémet átkeverjük, hogy jól kenhető legyen! A kihűlt tésztát 3 részre elvágjuk, és betöltjük a krémmel. A tetejét, és az oldalát is kenjük le krémmel, valamint ezzel díszítsük a tortát.
Továbbá én díszítésre Dr. Oetker Dekorgyöngyöket és plasztik csokiból készült rózsákat használtam.

Tálalás

Én egy 30 cm átmérőjű tortaformában sütöttem meg a tésztát, és ebből a mennyiségből bő 12 szelet lett!

Tárolás

Mindenképpen hűtőben tároljuk!

Alternatív elkészítés

A plasztik csokit új receptként töltöm fel.
Szülinapi csokitorta Szülinapi csokitorta Szülinapi csokitorta Szülinapi csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!