Szülinapi csokitorta
Hozzávalók
Tésztához:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Tészta: a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd beleszórjuk a lisztet, sütőport és a kakaót is. Robotgéppel ezt is alaposan eldolgozzuk! Belekanalazzuk a habot és óvatosan beleforgatjuk! Sütőpapíros formába öntjük és 30 perc alatt 160 fokon megsütjük. Amikor megsült, kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Összeállítás: A jól kihűlt krémet átkeverjük, hogy jól kenhető legyen! A kihűlt tésztát 3 részre elvágjuk, és betöltjük a krémmel. A tetejét, és az oldalát is kenjük le krémmel, valamint ezzel díszítsük a tortát.
Továbbá én díszítésre Dr. Oetker Dekorgyöngyöket és plasztik csokiból készült rózsákat használtam.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Szülinapi csokitorta
Hozzávalók
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Tészta: a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd beleszórjuk a lisztet, sütőport és a kakaót is. Robotgéppel ezt is alaposan eldolgozzuk! Belekanalazzuk a habot és óvatosan beleforgatjuk! Sütőpapíros formába öntjük és 30 perc alatt 160 fokon megsütjük. Amikor megsült, kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Összeállítás: A jól kihűlt krémet átkeverjük, hogy jól kenhető legyen! A kihűlt tésztát 3 részre elvágjuk, és betöltjük a krémmel. A tetejét, és az oldalát is kenjük le krémmel, valamint ezzel díszítsük a tortát.
Továbbá én díszítésre Dr. Oetker Dekorgyöngyöket és plasztik csokiból készült rózsákat használtam.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?