Ínyenc torta
Hozzávalók
2 db csokis laphoz:
1 db kakaós laphoz:
Tölteléknek:
Oldalára és/vagy díszíteni:
Dekorációhoz:
Elkészítés
Elkészítés
(Én a két lapot két adagban, külön szoktam sütni, szerintem egyszerűbb, mint egyben, aztán kettévágom.)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott étcsokit, a puha vajat, majd összedolgozzuk, végül hozzáadjuk a tojáshabhoz. Belekeverjük apránként a lisztet és a sütőport is, majd sütőpapírral bélelt formában 190 fokon kisütjük.
Kakaós lap:
Összekeverjük a felsorolt hozzávalókat, majd a csokis laphoz hasonlóan megsütjük.
A kisült lapokat tetszés szerint sorrendben tornyozhatjuk, az alsó két réteg közé csokikrémet, míg a felső-középső közé gyümölcslekvárt kenünk (én eperrel próbáltam, nagyon finom a csokival együtt).
Tetejét olvasztott csokival vonjuk be, tetszés szerint díszítjük.
Tejszínes krém az oldalára:
A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és vanília aromával.
2 ek. langyos vízben elkeverjük a zselatint, majd hozzáadjuk a tejszínes krémhez.
Alternatív elkészítés
Ínyenc torta
Hozzávalók
2 db csokis laphoz:
1 db kakaós laphoz:
Oldalára és/vagy díszíteni:
Dekorációhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
(Én a két lapot két adagban, külön szoktam sütni, szerintem egyszerűbb, mint egyben, aztán kettévágom.)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott étcsokit, a puha vajat, majd összedolgozzuk, végül hozzáadjuk a tojáshabhoz. Belekeverjük apránként a lisztet és a sütőport is, majd sütőpapírral bélelt formában 190 fokon kisütjük.
Kakaós lap:
Összekeverjük a felsorolt hozzávalókat, majd a csokis laphoz hasonlóan megsütjük.
A kisült lapokat tetszés szerint sorrendben tornyozhatjuk, az alsó két réteg közé csokikrémet, míg a felső-középső közé gyümölcslekvárt kenünk (én eperrel próbáltam, nagyon finom a csokival együtt).
Tetejét olvasztott csokival vonjuk be, tetszés szerint díszítjük.
Tejszínes krém az oldalára:
A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és vanília aromával.
2 ek. langyos vízben elkeverjük a zselatint, majd hozzáadjuk a tejszínes krémhez.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?