Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kőfaltorta

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Kőfaltorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Csokis torták

Hozzávalók

tésztához

  • 30 dkg darált mogyoró
  • 8 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor

krém

  • 8 tojássárgája
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 15 dkg cukor vagy nádcukor

díszítéshez

  • egész vagy durvára tört mogyoró
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

35x45 tepsit kikenünk margarinnal vagy vajjal és megszórjuk darált mogyoróval vagy szilikonos sütőlappal béleljük ki. Ekkor nem kell kikenni.
A sütőt 180 'C melegítjük.

A tojásfehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a cukrot és fényes kemény habbá verjük, majd 2-3 részletben hozzákeverjük a darált mogyorót (egy kanállal lassú, körkörös mozdulatokkal) Egyenletesen a tepsibe simítjuk, és 180 'C-on 15-20 percig sütjük.
Amint kivettük a sütőből porcukorral meghintett gyúrólapra borítjuk és 3 egyenlő csíkra vágjuk. Ha kihűl, megkeményedik innen a neve kőfal. A krém fogja megpuhítani.
A krémhez a tojássárgáját a csokoládéval, cukorral, vajjal egy lábasban lassú tűzön pár perc alatt sima krémmé főzzük. (lehet vízfürdő felett is) Nem kell felforralni. Ha kihűlt habosra keverjük ezzel töltve, egymásra rétegezzük a tésztacsíkokat. A tetejére is jusson a krémből.
Hűtőben 1 napon át pihentetjük.

Tálalás

12-14 szelet.
Forró vízbe mártott késsel könnyű szeletelni.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!