Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csillagpiramis

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csillagpiramis
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Csokis torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

  • 175 g búzaliszt
  • 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 100 g porcukor
  • 75 g Rama
  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 1 evőkanál tej

Töltelék

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel, kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A masszát az előkészített tepsibe öntjük és egyenletesen elsimítjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt, sütőrácsra borítva hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a sütőpapírt lehúzzuk róla. A süteményt 5 db különböző szélességű (és a tepsi méretéből adódóan 30 cm hosszú) csíkra vágjuk. A csíkok szélessége: 12 cm, 10 cm, 8 cm, 5 cm és 3 cm (lásd 1. kép).

A négy legnagyobb tortalapot megkenjük lekvárral. A marcipán masszát enyhén porcukros munkafelületen elnyújtjuk és különböző nagyságú csillagformákat szúrunk ki. A maradék marcipánt a lekváros lapokon elosztjuk. A krémhez a hideg tejet és a rumaromát egy keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a csokoládés tortakrém alapport, majd konyhai robotgéppel, kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton 2-3 percig keverjük. A krém felét a lekváros lapokon egyenletesen elsimítjuk, majd a piramist felépítjük, úgy, hogy a legnagyobb lap kerüljön alulra, ezt kövessék a középső lapok, végül a legkeskenyebb lappal zárjuk (lásd. 2 kép).

A maradék krémet újra elfelezzük, az egyik adaggal a tortát kívülről bevonjuk, a maradékot pedig nyomózsákba töltjük, és a süteményt ízlés szerint díszítjük vele. Végül a marcipán csillagokat is a süteményre helyezzük.

A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ízlés szerint Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukorral is meghinthetjük a süteményt.

Marcipán helyett téli dekorcukrokkal is díszíthetjük a süteményt (pl. fehér dekor csillag, dekor hópehely).

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2014.02.01. | 05:49

Könnyen és gyorsan elkészíthető recept. Nekem nem voltak csillagocskáim, így tejszínes krémmel díszítettem
kacharlotte

kacharlotte
2013.12.30. | 19:16

Nagyon tetszett nekem ez a recept, én nagyon szeretem a meggy+csokoládé kombót :)
aniko74

aniko74
2013.12.23. | 19:38

hamar kész van
Marcsika89

Marcsika89
2013.12.22. | 16:24

Valójában jobban néz ki, mint a képen, és nagyon finom.
MARCSULA

MARCSULA
2013.12.22. | 11:49

Nagyon jó kis recept,a csoki meggy és marcipán nagyon jó ízvilág,finom lett!Hamar elkészíthető,jó kis vendégváró sütemény.Én fehér és étcsokoládé keverékéből készítettem a csillagokat.
nokedli1986

nokedli1986
2013.12.22. | 11:05

Már egyszer elkészítettem. Nagyon finom lett és ez fog kerülni az ünnepi asztalra is.
kertesztimi

kertesztimi
2013.12.21. | 16:02

A marcipán csillagok lemaradtak mert a kislányom megette őket mire észrevettem :)
picibounty

picibounty
2013.12.21. | 15:47

Nagyon ötletes!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!