Lúdláb torta
Hozzávalók
Tortalaphoz:
Párizsi krémhez:
Csokikrémhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a kakaóport, majd visszatesszük és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint, ha felforrt, levesszük és teljesen kihűtjük, majd egy pár órára betesszük a hűtőbe. Ezután kihabosítjuk és hozzáadjuk a maradék kihabosított margarint is.
A csokikrémhez a pudingot megfőzzük a cukorral a tejben, ha kihűlt kissé kikeverjük, majd hozzákeverjük a párizsi krémhez, majd végül belekeverjük a jól lecsepegtetett meggyet is. Megtöltjük vele a tortát. Majd betesszük a hűtőbe 4-5 órára. Ezután a tetejét, oldalát bevonjuk az olvasztott csokival és feldíszítjük meggyel.
Tálalás
Tárolás
Lúdláb torta
Hozzávalók
Tortalaphoz:
Csokikrémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a kakaóport, majd visszatesszük és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint, ha felforrt, levesszük és teljesen kihűtjük, majd egy pár órára betesszük a hűtőbe. Ezután kihabosítjuk és hozzáadjuk a maradék kihabosított margarint is.
A csokikrémhez a pudingot megfőzzük a cukorral a tejben, ha kihűlt kissé kikeverjük, majd hozzákeverjük a párizsi krémhez, majd végül belekeverjük a jól lecsepegtetett meggyet is. Megtöltjük vele a tortát. Majd betesszük a hűtőbe 4-5 órára. Ezután a tetejét, oldalát bevonjuk az olvasztott csokival és feldíszítjük meggyel.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?