Receptek



Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Csokis torták , Gyümölcsös torták
Hozzávalók
- 2 tojás
- 5 dkg csokoládé
- 8 dkg nádcukor vagy nyírfacukor
- 5 dkg vaj
- 8 dkg liszt
- 1/2 kk. Dr. Oetker Sütőpor
- 1 kk. kakaópor
- 8 cl víz
csokikrém
- 8 dkg csokoládé
- 1 dl tejszín
- 2 dkg vaj
díszítés
- friss málna
- 1 dl tejszínhab
- 3 ek. málnalekvár
Elkészítés
Előkészítés
18 cm kapcsos tortaforma.
170 'C előmelegített sütő.
A vajat a csokival gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a tojások sárgáját, a vízzel kicsit hígítjuk és beleszitáljuk a sütőporos-kakaós lisztet majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük (tűpróbáig)
A csoki krémhez a tejszínt felmelegítjük, épp ne forrjon majd a vajra és csokira öntjük, és addig keverjük, míg fel nem olvadnak. Hagyjuk kihűlni majd habverővel 5 percig habosítjuk.
A tejszínhabot felverjük kemény habbá.
Ha kihűlt a tortalap kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük málnalekvárral, majd a csoki krémmel erre a friss málna felét rátesszük, majd befedjük a felvert tejszínhabbal. A másik lappot a tejszín tetejére tesszük, a csoki krém másik felével megkenjük és a maradék málnával díszítjük. Lehet a málnára csurgatni egy kis olvasztott csokit a végén.
Tálalás
8 szelet.
Tárolás
Hűtőben tároljuk.
Javaslatok, alternatív elkészítés
Az oldalára direkt nem kerül krém, hogy látszódjanak a rétegek. Érdemes a málnaszemeket szépen állítva rakni a szélére.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!